Lauri Joona ajoi neljänneksi rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) neljännessä osakilpailussa Belgiassa. Ralliuransa kolmanteen asfalttiralliin sastamalalainen Lauri Joona lähti hyvin valmistautuneena. Ennakkoon oli jo tiedossa Ypres-rallin reitin olevan vaativa, joten ennen MM-starttia Joona ajoi kartturinsa Mikael Korhosen kanssa onnistuneen testikisan Belgian asfaltilla. – MM-rallin reitti vaikuttaa aika kovavauhtiselta. Odotettavissa on kyllä ihan viimeiseen päivään saakka haastava kisa, ennakoi Joona.

Ensimmäistä kertaa MM-kalenterissa olevassa Ypres-rallissa ajettiin 20 erikoiskoetta kolmen päivän aikana. Tiet olivat todella kapeita ja leikkuupaikkoja oli runsaasti, mikä osaltaan nosti likaa asfaltille. Välillä tiet pöllysivätkin kuin sorarallissa konsanaan. Kaksi ensimmäistä päivää ajettiin Ypresin kaupungin ympäristössä.

– Hauskaa on ajaa asfaltilla, mutta leikkuupaikoissa saa olla tosi tarkkana. Ihan kärjen vauhtiin ei tällä asfalttikokemuksella ole asiaa. Nopeissa paikoissa pysytään kyllä hyvin kärjen mukana, mutta hitaissa paikoissa tarvitsee siistiä aika paljon ajoa, että saisi kurottua aikaeroa kiinni. Soraa nousee tielle tosi paljon ja tarkkana saa olla, summasi Joona kahta ensimmäistä ajopäivää.

Sunnuntaina siirryttiin Span moottoriradan maisemiin, ja erikoiskokeista löytyi niin asfalttitietä, F1-rataa kuin rallicross-rataakin. – Kyllä oli komeeta päästää F1-radalla! Pikkuhiljaa saadaan parannettua menoa, ja oltiin jo lähellä pohja-aikaakin, hehkutti Joona.

Kahdessa edellisessä MM-osakilpailussa Portugalissa ja Virossa hallitsevan Suomen mestarin ja Flying Finn Future Starin menoa hidastivat erilaiset tekniikkaongelmat. Belgian kisan Joona ja Korhonen saivat vietyä läpi ilman suurempia murheita tekniikan kanssa. Kaksikko pysyi JWRC-tuloksissa neljäntenä lähes koko kisan ajan, ja erot sekä eteen että taakse olivat sen verran isot, että viimeisen kisapäivän tehtävänä oli ajaa turvallisesti maaliin. – Nousujohteinen, hieno kisa ja puitteet oli kyllä hienot. Yksi kisa taas maalissa ja pisteet plakkarissa. Kokemusta on saatu lisää, ja tästä on hyvä jatkaa kauden päätösosakilpailuun Katalonian asfaltille. Siellä on tiedossa leveää baanaa ja jaossa tuplapisteet, joten yritetään tehdä hyvää tulosta!

Lauri Joona on neljän ajetun JWRC-osakilpailun jälkeen pistetaulukossa neljäntenä. Viimeisistä MM-pisteistä kilpaillaan lokakuun puolessa välissä Espanjassa.

Lopputulokset: Belgian MM-ralli, JWRC

 1. Jon Armstrong – Philip Hall (GBR) 2:51:55.4
 2. Sami Pajari – Marko Salminen (FIN) +1:00.6 2
 3. Robert Virves – Aleks Lesk (EST) +1:21.7
 4. Lauri Joona – Mikael Korhonen (FIN) +1:47.8
 5. William Creighton – Liam Regan (IRL) +3:31.9
 6. Mārtiņš Sesks – Renars Francis (LAT) +1:11:29.7

JWRC pistetilanne, 4/5 osakilpailua

 1. Sami Pajari (FIN) 91
 2. Jon Armstrong (GBR) 88
 3. Mārtiņš Sesks (LAT) 77
 4. Lauri Joona (FIN) 52
 5. William Creighton (IRL) 45