Rata-autoilun SM-sarjan kauden kolmas osakilpailuviikonloppu Botniaringillä oli V8 Thunder-luokan osalta täynnä tapahtumia, kun sade sotki pahasti kisan kulkua. Lauantain finaali startattiin kuivan kelin renkailla, mutta toisella kierroksella rata muuttui sateen vuoksi erittäin liukkaaksi. Jonne Rautjärvi ja Sami Talvitie suistuivat rajusti ulos radalta ja heidän ajot loppuivat lauantain osalta siihen. Hetkeä myöhemmin lähtö keskeytettiin.

Lauantain Jonne Rautjärven ja Sami Talvitien ulosajo.

Radan puhdistuksen ja sadekelin renkaiden vaihdon jälkeen suoritettiin uusintastartti. Lähdössä Milla Mäkelä pääsi hetkeksi kärkipaikalle, mutta toisessa mutkassa paalupaikalta startannut Toni Lähteenmäki siirtyi johtoon. Tämän jälkeen pistejohtaja sai varmalla ajolla pidettyä kärkipaikan. Toiseksi sijoittunut Milla Mäkelä jäi voittajasta kuusi sekuntia. Jarkko Tähtinen oli kolmas. Kärkiviisikon täydensivät Petri Ortju ja Markku Blomqvist. Mäkelä ajoi kisan nopeimman kierroksen ja ansaitsi sunnuntain finaaliin paalupaikan ennen Lähteenmäkeä.

Toinen kisapäivä päättyi jälleen Toni Lähteenmäen juhliin. Hallitseva mestari jatkaa näin kuuden finaalistartin jälkeen täydellä pistesaldolla. Lähteenmäki starttasi sunnuntain finaaliin toisesta lähtöruudusta Milla Mäkelän perässä. Lähteenmäki kiihdytti heti startissa kärkeen, mutta rankkasateen vuoksi radalle otettiin turva-auto. Uusintastartin jälkeen Lähteenmäki joutui taistelemaan asemistaan, mutta sai pidettyä kärkipaikan ruutulipulle saakka. – Sain alussa tehtyä etumatkaa muihin. Sitten tuli vähän monsuunisadetta ja safetycar tuli radalla. Kun päästiin taas kisaamaan, niin Talvitien kanssa oli hyvää taistelua. Voitto tuli jälleen ja täydet pisteet molemmilta päiviltä. Hyvä viikonloppu, Lähteenmäki summasi.

Talvitien tiimi sai kovasta uurastuksesta makoisan palkinnon kakkostilan muodossa. – Lauantain ulosajon jälkeen täytyi tehdä töitä koko yö, että saatiin auto nippuun. Ja paljon jäi vielä tehtävääkin ennen seuraavaa SM-osakilpailua. Lähtöruudusta seitsemän toiseksi, niin täytyy olla tyytyväinen, Talvitie tuumasi kisan jälkeen.

Mäkelä otti lauantain kakkostilan jatkoksi nyt kolmannen sijan. – Sain ihan hyvän lähdön. Tonin kanssa väännettiin eka mutkissa ja Toni veti pidemmän korren. Oli kyllä mielenkiintoista ajaa tuollaisella puolimärällä radalla. 60% lainehti vedestä, 40% radasta oli täysin kuivaa. Ja nämä olosuhteet pysyivät koko kisan läpi, kun puolella radasta satoi kisan aikanakin vettä. En ole koskaan ennen ajanut vastaavissa oloissa, mutta hyvä nähdä, että päästään podiumille joka säällä. Vähän jäi harmittamaan, että ei päästy kisaamaan kuivalla, koska silloin oltaisiin taisteltu kisan voitosta, mutta hyvät pisteet sarjaa ajatellen, Milla Mäkelä kertoi.

Lauantain finaalissa autonsa rikkonut Jonne Rautjärvi oli sunnuntaina neljäs ennen Petri Ortjua.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Kymiringillä 28. – 29.08.

V8 Thunder ry tiedotus / Tero Lyttinen
Kuvat: V8 Thunder ry