Toista kautta Ralli SM -sarjan tiimien SM-sarjassa kilpaileva Co-Motorsport on ilmoittanut kauden avausosakilpailuun, Arctic Lapland Rallyyn, kolme autokuntaa. Kuskikattauksesta löytyy sekä kokemusta että nuoruuden intoa, kun kauden ensimmäisiä tiimipisteitä metsästävät Ville Hautamäki ja Jere Pensas. Tiimin kolmatta autoa ajaa Tommi Järvinen.

Kurikassa sijaitsevaCo-Motorsport on ehkä suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi rallitiimi, mutta tiimin MRF-brändin väreissä kilpailevat Fiestat ovat varmasti paljon tutumpia kotimaiselle ralliyleisölle. Sekä tiimin että MRF-renkaiden maahantuojan, MRF Tyres Finlandin, taustalta löytyykin sama henkilö, Sami Kivioja.

– Co-Motorsport pyörittää rallitoimintaa, mm. autojen vuokrausta ja huoltopalveluita. Tämä on toinen vuosi, kun tiimimme on mukana rallin SM-sarjassa. MRF-renkaiden maahantuontiin keskittyvän MRF Tyres Finlandin perustimme Marcus Grönholmin kanssa reilu vuosi sitten, joten on aivan luonnollista, että tiimimme autot ajavat MRF:n väreissä, kertoo Kivioja.

Intialainen rengasmerkki MRF teki varsinaisen läpimurtonsa Suomessa juuri viime kaudella, kun Emil Lindholm ajoi MRF-renkaalla historialliseen ensimmäiseen SM1-luokan mestaruuteen.

Toiseen SM-kauteen valmistautuminen ei ole Co-Motorsport -tiimillä sujunut aivan ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Haastava maailmantilanne on lyönyt kapuloita myös MRF:n rattaisiin.

– Piikkipyörien saaminen tälle talvelle on ollut varsin hankalaa. Intiassa koronatilanne on ollut todella paha, ja se on vaikuttanut myös MRF-tehtaan toimintaan. Mutta emme antaneet periksi ja aivan viime hetkellä onnistuimme hankkimaan Suomeen pienen määrän talvirallirenkaita, kertoo silminnähden huojentunut Kivioja.

Kauden avauksessa Rovaniemellä tiimipisteitä Co-Motorsportille keräävät SM2-luokan hallitseva Suomen mestari Ville Hautamäki sekä jo viime vuonna MRF-Fiestan ratissa vauhtiaan väläytellyt Jere Pensas. Tiimin kolmatta autoa käskyttää Tommi Järvinen.

Ville Hautamäki on yksi rallin SM-sarjan menestyneimmistä kuljettajista kautta aikojen, ja palkintokaapista löytyy peräti 15 yleisen luokan SM-mitalia, joista kolme kultaista. Neljännen SM2-luokan kultamitalin metsästyksessä Hautamäen vierellä istuu ”uusvanha” kartturi Ari-Pekka Hautanen.

Jere Pensas kilpaili kartturinsa Jouni Saarijärven kanssa MRF-Fiestalla jo viime kaudella kahdessa viimeisessä SM-osakilpailussa. Harmittavasti molemmissa kisa jäi kesken, mutta nuori Pensas vakuutti vauhdillaan sekä yleisön, kanssakilpailijat että tiimin. Nyt Pensas lähtee kauteen tähtäimessään SM5-luokan mestaruus.

– Co-Motorsportin tavoitteena on avata kausi Tunturissa mahdollisimman suurella pistemäärällä. Villeltä odotan vahvaa suoritusta, tätä tukee myös ensimmäiset testit hänelle uudella rengasmerkillä. Jerellä on mahdollisuus uransa parhaaseen tulokseen Tunturissa, kun ajokkina on kilpailukykyinen Fiesta. Myös Tommin vauhtia on mielenkiintoista seurata, kertoo tiimipäällikkö Kivioja.

Ralli SM -kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn reitti käsittää kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 222,80 km. Ralli käynnistyy perjantaina 14. tammikuuta kello 11:00 Rovaniemen keskustasta Lordin aukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (87,64 km), toiset viisi ajetaan lauantaina (135,16 km). Maaliin Lordin aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 20:10.

Co-Motorsportin kuskien kilpailunumerot Arctic Lapland Rallyssä:

16 Ville Hautamäki JärvisUA – Ari-Pekka Hautanen JärvisUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX

57 Jere Pensas LaihUA – Jouni Saarijärvi LaihUA, Ford Fiesta 1,6

59 Tommi Järvinen TeisUA – Sari Ohra-aho PetUA, Ford Fiesta 1,6

Ilmoittautuneiden lista:
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionEnrollListPlain.aspx?id=15159

Reitti ja aikataulu:
https://arcticrally.fi/fi/reitti/

kuvat: Antti Lahtinen (Hautamäki) ja Juha Pensas (Pensas).