Ilmoittautuminen ensi vuoden Harrasterallisarjan starttaavaan Piippola-ralliin on jo käynnissä. Myös muiden talviosakilpailujen järjestelyt ovat aikataulussa ja odotettavissa on laadukkaita ja hyvänmittaisia ralleja.

Harrasterallisarjan osakilpailut jakautuvat tulevalla kaudella laajalle alueelle ympäri Suomen. Talvella ajetaan nyt neljä osakilpailua. Sarja käynnistyy heti tammikuun alussa Piippolasta, jonka jälkeen suunnataan Tikkakosken ja Tornion kautta Kontiolahdelle.

Kilpailijoiden keskuudessa suurta suosiota nauttiva Piippola Ralli ajetaan jo 8.1. Keskipiste Racingin ry:n järjestämässä VIII Shell Piippola Rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joista kolme on uutta. Päivän mittaan kuskit nautiskelevat noin 62 erikoiskoekilometristä. Ilmoittautuminen päättyy 2.1.2022.

Kaksi viikkoa kauden avauksen jälkeen kuskit pääsevät Keski-Suomen upeille teille. LTM Motorsportin järjestämä III Habittaako Ralli otettiin sarjaan mukaan viime tingassa kun sarjan kuljettajille haluttiin tarjota lisää laadukkaita kisoja eri puolella Suomena. Tikkakosken kisapäivä on 29.1 ja ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joista kertyy noin 52 ek-kilometriä.

Jo viikkoa myöhemmin 5.2. palataan takaisin Pohjois-Suomeen Tornio-ralliin. Siellä ajetaan noin 52 erikoiskoekilometriä jakaantuneena viiteen erikoiskokeeseen.

Talvikauden päättää 19.2. järjestettävä Kontiolahden ralli. Myös Kontiolahden reitti on valmis sisältäen viisi kertaalleen ajettavaa erikoiskoetta ja noin 66 ek-kilometriä. Tiedossa on mukavan vaativa reitti korkeuserojen kera. Kisakeskus on huippuluokkaa eikä varikkotila takuulla lopu kesken.

Loppupisteisiin huomioidaan koko kauden ajalta kilpailijan viisi suurinta pistemäärää. Talvikauden neljästä osakilpailusta huomioidaan kuitenkin enintään kolmen osakilpailun pisteet. Tämä antaa tiimeille mukavasti valinnan varaa, mikäli ei ole mahdollista osallistua ihan joka ralliin. Toki jokaisessa voi halutessaan ajaa, kun ajettavien kilpailujen määrää ei ole rajoitettu.

Poikkeuksena on Klassikko-mestaruus, joissa loppupisteisiin lasketaan neljä suurinta pistemäärää ja talvikaudelta pisteen enintään kahdesta osakilpailusta.

Harrasterallisarjaan 2022 ilmoittautuminen on avattu kotisivuilla ja kestää jouluaattoon 24.12. saakka. Jokaisessa osakilpailussa myös arvotaan sarjalaisten kesken yksi ilmainen ilmoittautuminen seuraavaan osakilpailuun.


Harrasterallisarja 2022

Huiman suosion jo ensimmäisenä järjestämisvuonnaan saavuttanut Harrasterallisarja saa jatkoa myös vuonna 2022. Sarja toimii Harrastemoottoriurheilu keskusjärjestö Ry:n (Hamu) alaisuudessa ja viime vuoden tapaan siinä kilpaillaan viidestä eri mestaruudesta. Kilpailuiden toteutuksessa noudatetaan Hamun kilpailun järjestämisen sääntöjä sekä teknisiä sääntöjä.

Sarjan tavoitteena on tarjota tasapuoliset mahdollisuudet taistella mahdollisimman laajalla kokemuksella sekä kalustolla mestaruuksista. Kilpailijat sekä kilpailujen järjestäjät ovat saaneet äänensä kuuluviin sarjaa suunniteltaessa. Sarjan 2022 säännöt on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu sarjan kotisivuilla www.harrasterallisarja.fi.

Kauden 2022 päätteeksi kruunataan viisi mestaria

– Klassikko mestaruus, yhteistyökumppanina Luksushuvilat.fi
– Nuotti mestaruus, yhteistyökumppanina Jakopalvelu.com
– Nuorten mestaruus, yhteistyökumppanina Pro Estore Oy
– Seniori mestaruus, yhteistyökumppanina Eka-Sorvaus Oy
– Harrastemestaruus, yhteistyökumppanina Tumotek Oy ja ConMill Oy

Sarjasta palkitaan mestaruus-kategorioittain 3 – 8 parasta kilpailijaa, riippuen kategorian osallistujamäärästä, lahjakortein tai muunlaisella rahanarvoisilla palkinnoilla. Lisäksi pokaalit luokittain menestyneille osallistujamäärästä riippuen. Palkinnot tulevat olemaan hyviä, sillä niiden yhteisarvo on vähintään 70 % sarjamaksujen määrästä. Sarjaan otetaan mukaan 240 kuljettajaa, joiden lisäksi kilpailujen järjestäjillä on mahdollisuus ottaa sarjaluokkien lisäksi lisäluokkia kilpailukohtaisesti.

Neljä osakilpailua talvella, kolme kesällä

Sarjan osakilpailut jakautuvat laajalle alueelle ympäri Suomen. Talvella ajetaan neljä osakilpailua. Sarja käynnistyy heti tammikuun alussa Piippolasta, jonka jälkeen suunnataan Tikkakosken ja Tornion kautta Kontiolahdelle. Kesäkausi laitetaan käyntiin toukokuussa Kankaanpäässä, jonka jälkeen heinäkuussa on vuorossa Nivalan osakilpailu. Sarja huipentuu Laukaan osakilpailuun elokuun lopussa. Osakilpailuiden valinnassa pyrittiin huomioimaan maantieteellinen sijainti, niin että kilpailuita on sekä etelässä että pohjoisessa.

Loppupisteisiin huomioidaan koko kauden ajalta kilpailijan viisi suurinta pistemäärää. Talvikauden neljästä osakilpailusta huomioidaan kuitenkin enintään kolmen osakilpailun pisteet. Poikkeuksena on Klassikko-mestaruus, joissa loppupisteisiin lasketaan neljä suurinta pistemäärää ja talvikaudelta pisteen enintään kahdesta osakilpailusta.

TV-Lähetykset ja Youtube-koosteet myös 2022

Viime vuoden tapaan BV-Team toteuttaa sarjan jokaisesta osakilpailusta koosteen, joka esitetään Alfa TV:llä. Koosteet tulevat näkymään myös BV-Teamin Youtube kanavalla. TV-lähetysten kuvaaminen ja tuottaminen vaatii sarjan järjestäjältä suurta rahallista panostusta. Suositut koosteet halutaan kuitenkin tarjota rallin ystäville. Myös osakilpailujen järjestäjät haluavat tätä tukea, joten kilpailukohtaisista osallistumismaksuista siirtyy jokaista sarjaan ilmoittautunutta osallistujaparia kohden kymmenen euroa televisioinnin kustannuksiin.

Osakilpailut 2022

08.01.2022 Piippola
29.01.2022 Tikkakoski
05.02.2022 Tornio
19.02.2022 Kontiolahti
21.05.2022 Kankaanpää
09.07.2022 Nivala
27.08.2022 Laukaa

Kuva: TLPhotoMedia