Tornion Ralliharrastajien järjestämä Lantmannen Agro Harrastespecial autourheilukilpailu päättyi kokeneen ralliharrastajan Kai Hyttisen voittoon. Nelivetoista Mitsubishiä ohjastava suomussalmelainen joutui tiukoille kotikilpailuaan ajaneen Tapio Vuokilan kanssa. Torniolainen taipui voittajalle ainoastaan 2,3 sekuntia. Kilpailussa ajettiin Tornion Kehäkankaan soraradalla kolme kierrosta, joista viimeiselle vaihdettiin ajosuuntaa. Kuljettajat saivat halutessaan käyttää kartanlukijaa. Hyttinen oli nopein kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta kolmannella Vuokila rökitti Hyttistä yli kahdella sekunnilla. – Oli vähän vaikea ajaa se viimeinen kierros, kun tultiin rataa toiseen suuntaan ja urat tiessä oli väärin päin. Kun tulin maaliin, niin vähän haistelinkin, että taisi tulla takkiin. Pientä lipsumista oli siellä täällä. Mutta riitti kuitenkin voittoon, Hyttinen tuumaili.

Kärkikaksikon tapaan Mitsubishiin luottanut Miikka Vuokilakin mahtui vielä yhdeksän sekunnin sisään voittoajasta. Oulun Anssi Laukkanen jäi kolmostilasta ainoastaan nelisen sekuntia. Nelivetoluokan kärkiviisikon täydensi Tornion Ari Kivelä.

Päivän nopein kaksivetokuljettaja oli tällä kaudella SM-ralleissa ja Rovaniemen MM-rallissa nelivetoisella Skodalla kilpaillut Ari-Pekka Koivisto. Torniolainen oli tällä kertaa liikkeellä vasta hankitulla tehokkaalla takavetoisella BMW M3 kilpa-autolla ja ratkaisi voiton ensimmäisellä ajosuorituksella. – Tiehän tahtoi jo tuolla osallistujamäärällä vähän kärsiä, kun samaa tietä ajettiin kolmeen kertaan. Ensimmäinen ajo meni muihin verrattuna parhaiten, vaikka tuntuikin, että siinä oli ajollisesti eniten parannettavaa. Kakkonen meni ok. Kolmannella kierroksella oli sen verran tiukka voittotaistelu, että ajamisessa oli jo vähän yliyrittämistä. Pari kertaa ajoin sen verran leveäksi, että olin jäädä kiinni. Tälle autolle tämä oli eka kisa ja se vaikuttaa kyllä hyvältä, Koivisto kertoi. Hän aikookin vielä tällä kaudella ajaa lisää ralleja tällä autolla. Niin ikään BMW:tä ohjastanut Rovaniemen Aki Hirvioja oli toisella ja kolmannella kierroksella niukasti Koivistoa vauhdikkaampi, mutta taipui voittajalle yhteisajassa 2,4 sekuntia.

Luokkavoittoja juhlivat lisäksi Joakin Goman, Harri Mielityinen, Jari Mällinen, Matti Leiviskä, Jouko Leskelä, Ari Koskinen, Raimo Tunkkari, Jari Saarnio, Ville Hanhisuanto, Heikki Hirvioja sekä Seppo Kukkonen.

Lantmannen Agro harraste special
Yleiskilpailun tulokset – Top10

  1. Kai Hyttinen, Mitsubishi CRW, 08:42,2
  2. Tapio Vuokila, Mitsubishi EVO IX, 08:44,5
  3. Miikka Vuokila, Mitsubishi EVO IX, 08:51,2
  4. Anssi Laukkanen/Pasi Niemelä, Mitsubishi Lancer Evo 9, 08:55,0
  5. Ari-Pekka Koivisto/Eljas Niska, BMW M3, 09:10,4
  6. Seppo Kukkonen, Mitsubishi evo, 09:12,4
  7. Aki Hirvioja/Toni Kangas, BMW, 09:12,8
  8. Ari Kivelä/Tuomo Nuoriaho, Mitsubishi evo9, 09:16,1
  9. Ville Hanhisuvanto, Ford Escort 2000, 09:18,6
  10. Joakim Löfvik, BMW M3, 09:22,1

Lopputulokset luokittain: https://www.rallitulokset.fi/Tornio2021/index.php?val=5

Kuvassa Tapio Vuokila. Kuva: Ari Vuorela