Autourheilun jokamiesluokan SM-loppukilpailuja on ajettu vuodesta 1979 lähtien. Mutta vasta nyt tämä arvotapahtuma tuodaan lajin syntysijoille, Satakuntaan. Ja mikä parasta, yleisö on tervetullut kilpailutapahtumaan!

Satakunnan UA järjestää tulevassa viikonvaihteessa Työteknikko JM SM kilpailun Porin Hangassuon radalla. Kilpailu alkaa lauantaina 3.7. kello 10 ja lauantailta jatkoon päässeet ratkaisevat mitalien kohtalon sunnuntaina 4.7. kello 10 alkavassa kilpailussa. Sunnuntaina kello 9.45 kuullaan arvokisan henkeen kuuluva Maamme-laulu.

Mukaan kisaan ilmoittautui vajaat 170 kilpailijaa. Tämä on ehkä aavistuksen odotettua pienempi määrä. Mutta taso korvaa lukumäärän. Mukana on monta moninkertaista SM-kultamitalistia kuten Porin oma mitalihaavi Joni-Pekka Rajala, Väärinmajan viisinkertainen kultamitalisti Antti Harju ja SM-kultaan kolmella vuosikymmenellä yltänyt Juha.Pekka Mattila.

Numerolla 1 starttaa Noormarkun UA/MK:n edustaja Juha Timperi, joka on hallitseva Suomen Mestari. Hän voitti vuonna 2019 Hyvinkäällä ajetun kisan. Viime vuodelta SM-taisto peruutettiin koronatilanteen takia. Muita SM-kultaan ajaneita kuljettajia ovat Juha Perälä ja Niko Mattila ( Juha-Pekan poika). Viimeksi mainittu on ottanut kultaa JM-nuorten luokasta ja EVK-luokan karkeloista.

Lähtöluetteloon ja lähtöihin tuovat väriä myös erilaisilla autoilla ajavat kuljettajat. Kisa mennään tasa-arvohengessä, sillä mukana yleisen luokan kisailussa on useampikin naiskuljettaja.

Satakunnan UA on valmistautunut kisaan huolellisesti. Tehtiinhän valmisteluja jo viime vuonna ennen kisan siirtoa. Nyt on ollut aikaa miettiä vielä parempia toteutuksia . Ja kun juuri sopivaan aikaan tuli tieto siitä, että tapahtuma voidaan toteuttaa yleisötapahtumana, odotetaan Porissa todellista vauhtijuhlaa. Rata on perinteinen jokamiesluokan rata, jossa tarvitaan nopeutta mutta myös harkintaa ja hyvää reagointia tilanteisiin.

Kilpailua voi seurata paitsi paikan päällä, myös striimattuna. Molempien päivien striimistä vastaa Satakunnan Kansa. Osanottajalistan ja tulosseurannan löytää nettiosoitteesta www.jokkis.net.

Kilpailun järjestäjä toivoo, että katsojat tulevat paikalle hyvissä ajoin. Näin vältetään ruuhkatilanteita, joiden syntyminen halutaan terveysturvallisuuden takia estää.

https://www.jmsm2020.fi/

Työteknikko JM SM tiedotus, Kare Asp
Kuva: arkistokuva.