Saksalaisen TokSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 Evo autolla yhdessä kolumbialaisen tiimikaverinsa Oscar Tunjon kanssa kilpaileva espoolainen Juuso Puhakka ajoi pitkän autourheilu-uransa yhden menestyksekkäimmän osakilpailuviikonlopun kun hän Englannin Brands Hatchin kilparadalla kaksi kertaa juhli Silver Cup -luokan palkintokorokesijoituksia.

Suuria perinteitä omaavalla ja teknisesti erittäin haastavalla sekä ahtaalla brittiläisellä kilparadalla vuonna 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Mestaruuden voittanut Puhakka jälleen näytti parasta osaamistaan; Ensimmäisen tunnin mittaisen kilpailun voiton hän ja Oscar Tunjo hävisivät 4,231 sekunnilla. Kuitenkin vastaavasti muutamaa tuntia myöhemmin ajetun toisen osakilpailun Silver Cup luokan he voittivat niukalla 0,450 sekunnin erolla. Yleiskilpailussa he pitivät neljänneksi nopeinta vauhtia. Kilpailun voittaneille saksalaisille tiimikavereilleen he jäivät 16,438 sekuntia.

– Tulokset erinomaisesti kertovat, että jokainen metri lähtöviivalta tunnin päästä häämöttäneeseen maaliin saakka piti hammasta purren ajaa. Lisäksi kun nyt täydellisesti onnistuimme myös varikkopysähdyksessä niin tulokset olivat vähintäänkin hartaiden toiveidemme mukaisia. Näiden tulosten myötä jälleen näytimme, että voimme menestyä kun niin tiimi kuin me kuljettajat teemme virheetöntä työtä. Tänään oli sellainen päivä koko TokSport WRT tiimillämme kun sen toinen Luca Stolzin ja Maro Engelin autokunta voitti yleiskilpailun ja me Silver Cup -luokan, Puhakka kertoo.

Kahden palkintokorokesijoituksen myötä Juuso Puhakka ja Oscar Tunjo ottivat kiinnityksen yhden maailman kovimman GT-kilpasarjan mitaleihin kun ajamatta on enää Espanjan Valencian osakilpailuviikonlopun kaksi tunnin mittaista kilpailua.

– Sarjajohtaja Alex Fontanan huonon viikonlopun myötä hänen johtoasemansa kutistui 16 pisteeseen. Näin ollen tasan kuukauden päästä Valenciassa meillä on edelleen mahdollisuudet niin himoitsemaamme Mestaruuteen tai sitten 5,5 pisteen päässä olevaan hopeamitaliin. Iso kiitos kaikille niille tahoille, jotka ovat olleet näiden vuosien aikana tukemassa minua. Espanjan finaalissa haluan jälleen näyttää olevani luottamuksen arvoinen, Puhakka jatkaa.

Intensiivisissä kilpailuissa ajaneet kolme muuta suomalaiskuljettajaa saavuttivat myös pistesijoituksia; Urallaan myös niin Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan kuin GT World Challenge Endurance sarjan voittanut mäntsäläläinen Patrick Kujala saavutti Silver Cup luokan sijat 5. ja 8. ja debyyttivuottaan GT-autoissa ajava Konsta Lappalainen sijat 5. ja 10. Lisäksi imatralainen Tuomas Tujula saapui maaliin sijoilla 10. ja 9. Hänen vauhtiaan hidasti mm. varikon ylinopeudesta saatu rangaistus.

Lopputulokset GT World Challenge, Brands Hatch su 29.8.2021 #1 kisa: Silver Cup: Top-6:

 1. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), Audi R8 LMS GT3, 40 kierrosta
 2. Rik Breukers (NDL) & Ezequiel Perez Companc (ARG), Mercedes AMG GT3 Evo, +1,243s
 3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, +4,231s
 4. Pierre Alexandre Jean (FRA) & Ulysse de Pauw (FRA), Bentley Continental GT3, +5,044s
 5. Konsta Kappalainen (FIN) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +7,131s
 6. Patrik Kujala (FIN) & Benjamin Hies (GBR), Ferrari 488 GT3, 20,806s
  1. Tuomas Tujula (FIN) & Nicolai Kjaergaard (NOR), Aston Martin Vantage AMR GT3, +1 kierros

Lopputulokset GT World Challenge, Brands Hatch su 29.8.2021 #2 kisa: Silver Cup: Top-3:

 1. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, 40 kierrosta
 2. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), Audi R8 LMS GT3, +0,450s
 3. Konstantin Tereschenko (RUS) & Jim Pla (FRA), Mercedes-AMG GT3, +0,784s
  1. Patrik Kujala (FIN) & Benjamin Hies (GBR), Ferrari 488 GT3, +40,603s
  2. Tuomas Tujula (FIN) & Nicolai Kjaergaard (NOR), Aston Martin Vantage AMR GT3, +44,367s
  3. Konsta Kappalainen (FIN) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +44,454s

GT World Challenge Silver Cup EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 8/10 osakilpailua, Top-5:

 1. Alex Fontana (SUI), 83,5p
 2. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), 73p
 3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 67,5p
 4. Ricardo Feller (SUI), 63p
 5. Pierre Alexandre Jean (FRA) & Ulysse de Pauw (FRA), 59p
  1. Patrik Kujala (FIN), 37p
  2. Tuomas Tujula (FIN), 18p
  3. Konsta Lappalainen (FIN), 7p

Jani Kekoni / Tiedottaja
Kuva: TokSport WRT