Viikonlopun aikana tehtiin myös historiaa, kun Kemoran rataennätys laitettiin uuteen uskoon Formula Open Finlandin toimesta.

65 kuljettajaa taisteli pisteistä Kemoran moottoriradalla. Paahtavassa kuumuudessa ajettussa kilpailussa sää toi molempina kilpailupäivinä sadettakin, mutta sateesta huolimatta ei lämpötila moottoriradalla kuitenkaan laskenut.

Formulat kirjautti historiaa Kemorassa

Cup-muodossa ajettava Formula Open Finland tarjoili jo harjoituksien ja aika-ajojen aikana ennennäkemätöntä vauhtia. Juha Mäki-Jouppi nimittäin kirjautti lauantaina Kemoran radan uuden rataennätyksen 1:03.703 Formula kolmosellaan. Kemoran edellinen rataennätys oli Tomi Limmosen nimissä ja hänen aikansa niin ikään Formula 3 ajettuna oli 1:03.788. Limmosen aiempi ennätys oli vuodelta 2007.

Mäki-Jouppi voitti lauantain kilpailun rata-ennätyksellä ja sunnuntaina ennätyksen haltija ajoi niin ikään voittoon. Hänen taakseen jäivät lauantaina Henri Sääskilahti ja Jussi Kuivakangas ja sunnuntaina Jani Kilpeläinen ja Arto Ojaranta. – Vauhdin puolesta nähtiin jo treenipäivänä, että kyllä aika helposti vauhti riittää. Aika-ajossa mentiin jo vähän vajaa kaksi sekuntia muita lujempaa ja alle rataennätyksen. Kisassa kuitenkin rataennätys rikki ja vauhti riitti, Mäki-Jouppi kertoi ennätyksen syntymisestä.

Race 1

 1. Juha Mäki-Jouppi
 2. Henri Sääskilahti
 3. Jussi Kuivakangas

Race 2

 1. Juha Mäki-Jouppi
 2. Jani Kilpeläinen
 3. Arto Ojaranta

V1600 Simo Rauhalan hallintaa

V1600-luokassa Simo Rauhala epäili ennakkoon, ettei hänen vauhtinsa riitä Matias Nuoramolle ja kotiradallaan ajavalle Martina Backfältille, mutta juuri luokan autojen kaartaessa radalle lauantaina taivas päätti pudottaa kaatosateen ja sehän sopi Rauhalalle, joka vei lopulta kaikki viikonlopun kolme kilpailua nimiinsä. Nuoramo ja Backfält niin ikään palkintopalleilla, johon lauantain osakilpailussa nousi myös Veeti Vaara. – Sade kyllä pelasti, kuivalla Matias (Nuoramo) olisi ehtinyt karkaamaan. Sateella oli tasaväkisemmät olosuhteet kaikille. Sadesäätöjä ei ensimmäiseen kilpailuun ehditty tekemään. Toisessa startissa kolmoskierroksella kaveri (Nuoramo) veti pitkäksi hiekalle ja perään huono ulostulo suoralle ja siinä suoralla ohi, Rauhala veisteli summaten onnistunutta viikonloppua.

Race 1

 1. Simo Rauhala
 2. Matias Nuoramo
 3. Veeti Vaara

Race 2

 1. Simo Rauhala
 2. Matias Nuoramo
 3. Martina Backfält

Race 3

 1. Simo Rauhala
 2. Martina Backfält
 3. Matias Nuoramo

V8 Thunder jälleen yksi viikonlopun jännittävimmistä

Edellisen osakilpailun nimiinsä vienyt Toni Lähteenmäki sai ensimmäisessä kilpailustartissa hieman huonon lähdön ja kilpakumppani Sami Talvitie kuittasi paikan tullen. Lähteenmäki kuitenkin hiilosti Talvitietä pitkään ja sai lopulta palkinnon 8. ja 9. kierrosten vaiheessa ohittaessaan Talvitien ja ajoi V8 Thunderin voittoon lauantaina.

Sunnuntaina nähtiinkin jännittävääkin jännittävämpi kilvanajo, sillä kun V8 Thunderit kaarsivat radalle varikolta, paistoi aurinko taivaalta täydellä kirkkaudella. Kun autot asettuivat viisi minuuttia myöhemmin lähtöruudukkoon, taivas repesi ja pudotti kunnon kaatosateen Kemoran päälle. Tämä tarkoitti sitä, että kilpailu keskeytettiin ja autot määrättiin renkaidenvaihtoon – tiimit näyttivät parastaan kaatosateessa, jossa kuljettajien autojen alle saatiin turvalliset ajotassut. Kun uudet renkaat olivat alla, päästiin V8 Thunderin kilpailustartti aloittamaan. Tässä vaiheessa voidaan antaa viikonlopun fair play -palkinto kaikille tiimeille, jotka tekivät aivan huipputyötä kaatosateessa renkaiden vaihdossa.

Startti olikin tapahtumia täynnä! Miltei jokainen kuljettaja taisteli autonsa kanssa vesipatjojen päällä ja yritti saada autonsa pidettyä radalla. Vesikeli sopi erityisesti Jonne Rautjärvelle, joka nousi hienosti hopealle viikonlopun haasteiden jälkeen. Rautjärvi johti kisaa paria kierrosta ennen maalia, mutta joutui nöyrtymään Lähteenmäelle lopussa. Hurjaa vauhtia piti myös Milla Mäkelä, joka onnistui pitämään Talvitien upeasti takanaan rinta rinnan ajoista huolimatta. Mäkelä ajoi viikonlopulla tuplapronssia. – Yksi hienoimmista kisoista, mitä ollaan koskaan ajettu. Olisipa kilvan ajo aina tällaista, kärkikolmikko veisteli kuin yhdestä suusta palkintojen jaossa toisen finaalin jälkeen.

Race 1

 1. Toni Lähteenmäki
 2. Sami Talvitie
 3. Milla Mäkelä

Race 2

 1. Toni Lähteenmäki
 2. Jonne Rautjärvi
 3. Milla Mäkelä

BMW Xtreme Siekkisen ja Eklundin hallintaa

BMW Xtremssä Juho Siekkinen ja Kai Eklund olivat jälleen suvereeneja kaikissa kolmessa kilpailulähdössä, eikä haastajia tänäkään viikonloppuna heille löytynyt. Juho Hietanen nousi kuitenkin hienosti kolmanneksi toisessa ja kolmannessa lähdössä. Kari Haavistolle hopeasuora ja ensimmäisestä finaalista Markus Tirkkoselle pronssia. – Luetaan paljon dataa ja tulkitaan sitä, mitä me tehdään ja opitaan myös toisiltamme. Kyllä me opitaan myös toisiltamme, jotta jotain onnistumisia tulee myös ratin ja penkin välissä. Mekaanikot ovat saaneet myös auton toimimaan hyvin, Siekkinen ja Eklund tiivisti.

Race 1

 1. Juho Siekkinen / Kai Eklund
 2. Kari Haavisto
 3. Markus Tirkkonen

Race 2

 1. Juho Siekkinen / Kai Eklund
 2. Kari Haavisto
 3. Juho Hietanen

Race 3

 1. Juho Siekkinen / Kai Eklund
 2. Kari Haavisto
 3. Juho Hietanen

The Gran Turismossa Emil Westman juhli jälleen

The Gran Turismossa ajettiin viikonloppuna kahden luokan voimin. Sarja oli jälleen Emil Westmanin hallintaa, eikä hänelle löytynyt haastajaa viikonloppuna. Petri Ortjulle hopeaa ja sunnuntaina keskeyttämään joutuneelle Jarkko Tähtiselle lauantaina pronssia. – Erittäin hyvät tunnelmat, molemmista lähdöistä voittoaika, joista paalupaikka, joten tuloksellisesti täydellinen viikonloppu, Westman kertoi.

Luokka nelosen voittajaksi selviytyi Kari Matikainen.

Race 1 (luokka 3)

 1. Emil Westman
 2. Petri Ortju
 3. Jarkko Tähtinen

Race 2 (luokka 3)

 1. Emil Westman
 2. Petri Ortju
 3. Mika Mäkinen

Race 1 (luokka 4)

 1. Kari Matikainen
 2. Gustav Kortell
 3. Petri Manninen

Race 2 (luokka 4)

 1. Kari Matikainen
 2. Jaakko Louhi
 3. Linda Vekka

Kaikki viikonlopun kilpailuiden ja aika-ajojen tulokset.

Rata SM:n seuraava osakilpailu ajetaan Botniaringillä heinäkuun lopussa 31.7.–1.8.

Teksti: Nita Ahola / AKK
Kuva: Tero Lyttinen