Kolmannen peräkkäisen kilpailukautensa Formula Regional ratasarjassa ajanut suomalainen KIC Motorsport ei yltänyt tavoitteisiinsa myöskään Italian Monzassa ajetussa sarjan finaaliviikonlopussa; brasialainen Gianluca Petecof, saksalainen Nico Göhler ja yhden osakilpailuviikonlopun mittaisen paluun KIC Motorsportin kuljettajaksi tehnyt espoolainen Konsta Lappalainen jäivät kaikki pistesijojen ulkopuolelle lukuisten turva-autojen ja punaisten lippujen sävyttämissä kilpailuissa. Nollapisteiden myötä KIC Motorsport tässä yhdessä tämän hetken kovatasoisimman kilpasarjan tiimien sarjatilanteen yhdeksännelle sijalle.

Kymmenen osakilpailuviikonlopun ja yhteensä 20 osakilpailun mittaisen kilpasarjan jokaisessa 30 minuutin kilpailussa nähtiin armotonta kilpailua paremmuudesta kun yli 35 nuorta kilpailijaa tavoitteli paikkaansa kolmen parhaimman kuljettajan joukossa. KIC Motorsportin kilpailukauden kohokohta oli toukokuinen Monacon katurata, jossa alkukauden tiimissä ajanut oululainen Patrik Pasma nappasi kaksi viidettä sijaa ja tammelalainen Elias Seppänen sekä saksalainen Nico Göhler myös ajoivat kauden parhaimmat tuloksensa. Kuitenkin minimaaliset erot kärkikuljettajiin nähden jättivät KIC Motorsportin kuljettajat muissa osakilpailuissa taistelemaan niiden viimeisistä pistesijoista.

– Kun puoli vuotta sitten saatiin tieto sarjan ennätyksellisestä osallistujamäärästä niin jo silloin todettiin, että kilpailukaudesta tulee yksi kovatasoimmista mitä Euroopan kilparadoilla on pitkään aikaan ajettu. Totuus valkeni aina osakilpailun aika-ajoissa, joissa vaikka kuljettajamme tekivät erinomaista työtä ja jäivät keskimäärin yhden sekunnin reilun viiden kilometrin mittaisella radalla niin se tulos riitti porukan puolivälin lähtöruutuihin. Aikaisempina kahtena vuotena samanlaisilla tuloksilla oltaisiin ajettu sijoille 5-8, mutta nyt runsaan kilpailijamäärän myötä kilpailun taso kasvoi aivan uusiin sfääreihin ja siten emme saavuttaneet niitä tavoitteita, joita olimme tiimillemme asettaneet, suomalaistiimin operatiivisesta johdosta vastannut Peter Flythström kertoo.

– Kilpailukausi 2022 tarjosi meille paljon kokemusta. Tiedämme hyvin, että aika-ajot näyttelivät tänä vuonna kaikkein tärkeintä roolia koko kilpailuviikonlopussa. Kun sitten niissä joko juutuimme ruuhkaan tai ajoimme liian lähellä edellämme mennyttä kanssakilpailijaa niin sinne jäi ratkaisevat kymmenykset palkintokorokesijoitusten ajamiseksi. Tiedämme siis mihin asioihin meidän tulee tulevaisuudessa löytää parannettavaa, koska vain ja ainoastaan sitä kautta pystytään nousemaan jälleen taistelemaan kilpailujen kärkisijoista. Mutta siltikin olen erittäin ylpeä tiimistäni ja sen henkilökunnasta sen ennen kaikkea meillä ajaneista kuljettajista. Iso kiitos kaikille valtavasta työpanoksesta, jatkoi tiimipäällikkö Petri Lappalainen.

Formula Regional by Alpine ratasarjan ylivoimaiseksi mestariksi ajoi sveitsiläinen Gregoire Saucy. Hopeasija ratkesi sarjan viimeisessä Monzan osakilpailuviikonlopussa kun ranskalainen Isack Hadjar nappasi kaksi palkintokorokesijoitusta ja niiden tuomien pisteiden turvin pudotti Zane Maloneyn pronssille. Myös tiimien mestaruus ratkesi viimeisessä osakilpailussa kun R-Ace GP tiimin kuljettajat putsasivat Monzan palkintopöydät ja nousivat ohitse ART Grand Prixin kuljettajista.

Lopputulokset Formula Regional by Alpine 2021, Monza #1: la 30.10.2021:
1. Hadrien David (FRA), 18 kierrosta
2. Isack Hadjar (FRA), +1,159s
3. Zane Maloney (BAR), +2,149s

19. Nico Göhler (GER), +26,135s (KIC)
21. Gianluca Petecof (BRA), +27,026s (KIC)
DNF. Konsta Lappalainen (FIN), liikaa takasiipeä (KIC)

Lopputulokset Formula Regional by Alpine 2021, Monza #2: su 31.10.2021:
1. Isack Hadjar (FRA), 14 kierrosta
2. Paul Aron (EST), +0,628s
3. Hadrien David (FRA), +1,038s

14. Gianluca Petecof (BRA), +6,181s (KIC)
24. Nico Göhler (GER), +11,390s (KIC)
30. Konsta Lappalainen (FIN), +14,934s (KIC)

Kuljettajien sarjan lopputulokset sarjatulokset (20/20 osakilpailua)
1. Gregoire Saucy (CHE), 277p
2. Hardien David (FRA), 209p
3. Zane Maloney (BAR), 197p

22. Gianluca Petecof (BRA), 5p
33. Nico Göhler (GER), 0p

Tiimien lopputulokset sarjatulokset
1. R-Ace GP, 481p
2. ART Grand Prix, 422p
3. Prema Powerteam, 346p

9. KIC Motorsport, 51p

Kuvat @ Dutch Photo Agency.