Englannin Brands Hatchin ns. vanhan liiton kilparadalla ajetussa GT World Challenge Sprint EM-sarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa espoolainen Konsta Lappalainen esitti pitkän kilpailukautensa parhainta vauhtia. Aika-ajoissa Silver Cup luokkansa kolmanneksi ja yleiskilpailun seitsemänneksi nopeinta kyytiä ajanut espoolainen kävi kahdessa tunnin mittaisessa kilpailuissa kovaa taistelua niin kaksi palkintokorokesijoitusta napannutta Juuso Puhakkaa kuin viimeiset vuodet GT-autoissa parasta suomalaismenestystä saavuttanutta mäntsäläistä Patrick Kujalaa vastaan.

Sunnuntaina puolen päivän aikaan ajetussa ensimmäisessä kilpailussa Lappalainen sai huonon lähdön ja putosi neljä sijoitusta. Lisäksi kun varikkopysähdyksellä ei renkaanvaihdossa toinen takarengas irronnut toivotunlaisesti niin maaliin Konsta ja hänen ranskalainen tiimikaveri Arthur Rougier saapui Silver Cup luokan viidenneksi ja yleiskilpailun kahdeksanneksi nopeimpina.

Muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa toisessa kilpailussa Rougier joutui heikon aika-ajosuorituksensa myötä starttaamaan sijalta 22. Lisäksi kun ensimmäisen kierroksen päätteeksi aiheutti kanssakilpailijan ulosajon niin tuomaristo antoi Lappalaisen autokunnalle varikon läpiajorangaistuksen. Näin Brands Hatchin toinen osakilpailu päättyi yleiskilpailun sijalle 20 ja Silver Cupin sijalle 10. – Omaan suoritukseen erittäin tyytyväinen kun koko viikonlopun ajan pystyin vastaamaan niin kärkikuljettajien kuin myös maanmiesteni esittämään vauhtiin. Aika-ajojen yleiskilpailun seitsemäs lähtöruutu kertoo sen, että olemme onnistuneesti nostaneet suoritustasoamme. Kuitenkin kun GT-autoilu on joukkueurheilua niin nyt oma pieni virhe ensimmäisen kilpailun lähdössä ja tiimikaverini epäonnistuminen omassa aika-ajoissa jätti meidät palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle, Lappalainen kertoo.

Kun katsotaan kulunutta kilpailukautta tähän saakka niin tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa ollaan. GT-autojen debyyttivuoden alkuosalla opeteltiin asioita ja nyt sen toisella puoliskolla ollaan hyödynnetty saadut opit eli noustu lähemmäksi palkintokoroketta. Seuraavaksi yritämme jo nyt tulevana viikonloppuna kun edessä on GT World Challenge Endurance sarjan Saksan Nurburgringin kolmen tunnin mittainen osakilpailu, Lappalainen jatkaa.

Parasta suomalaismenestystä kilpailussa tarjosi myöskin espoolainen ja Konstan hyvä ystävä Juuso Puhakka, joka nappasi uransa ensimmäisen Silver Cup luokan voiton. Patrick Kujalan ja Tuomas Tujulan autokunnat eivät saaneet ajettua ehjiä kilpailuja ja siten heidän oli tyytyminen Silver Cup luokan sijoihin 6-10.

Lopputulokset GT World Challenge, Brands Hatch su 29.8.2021 #1 kisa: Silver Cup: Top-6:

 1. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), Audi R8 LMS GT3, 40 kierrosta
 2. Rik Breukers (NDL) & Ezequiel Perez Companc (ARG), Mercedes AMG GT3 Evo, +1,243s
 3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, +4,231s
 4. Pierre Alexandre Jean (FRA) & Ulysse de Pauw (FRA), Bentley Continental GT3, +5,044s
 5. Konsta Kappalainen (FIN) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +7,131s
 6. Patrik Kujala (FIN) & Benjamin Hies (GBR), Ferrari 488 GT3, 20,806s
 7. Tuomas Tujula (FIN) & Nicolai Kjaergaard (NOR), Aston Martin Vantage AMR GT3, +1 kierros

Lopputulokset GT World Challenge, Brands Hatch su 29.8.2021 #2 kisa: Silver Cup: Top-3:

 1. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, 40 kierrosta
 2. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), Audi R8 LMS GT3, +0,450s
 3. Konstantin Tereschenko (RUS) & Jim Pla (FRA), Mercedes-AMG GT3, +0,784s
 1. Patrik Kujala (FIN) & Benjamin Hies (GBR), Ferrari 488 GT3, +40,603s
 2. Tuomas Tujula (FIN) & Nicolai Kjaergaard (NOR), Aston Martin Vantage AMR GT3, +44,367s
 3. Konsta Kappalainen (FIN) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +44,454s

GT World Challenge Silver Cup sarjatilanne 8/10 osakilpailua, Top-5:

 1. Alex Fontana (SUI), 91p
 2. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), 73,5p
 3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 69,5p
 4. Ricardo Feller (SUI), 63p
 5. Pierre Alexandre Jean (FRA) & Ulysse de Pauw (FRA), 60,5p
 1. Patrik Kujala (FIN), 37,5p
 2. Tuomas Tujula (FIN), 17p
 3. Konsta Lappalainen (FIN), 6,5p

Kuva: Brecht Decancq
Jani Kekoni / Tiedottaja