Saksan Nurburgringin perinteikkäällä Formula-1 radalla ajetussa GT World Challenge Endurance ratasarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa espoolainen Konsta Lappalainen hipoi tiimikaveriensa kanssa erittäin kovatasoisen kolmen tunnin mittaisen kilpailun yleiskilpailun palkintokorokesijoitusta. Kuitenkin kaksi pientä virhettä jätti sveitsiläisen Emil Frey Racingin autokunnan viidenneksi, joka silti oli paljon enemmän kuin mitä kukaan osasi odottaa.

Kuusi viikkoa sitten Lappalaisen autokunta kohtasi kauhun hetkiä SPA-Francorchampsin Eau Rougen mutkayhdistelmässä kun tiimin britti Jack Aitken ajoi ulos ja kolme kanssakilpailijaa osui hänen autoonsa. Massiivisessa kolarissa täysin tuhoutuneen kilpa-auton lisäksi Aitkenilta murtui selkänikama ja hän joutui pitkälle sairaslomalle. Tuuraajaksi löytyi 26-vuotias italialainen Luca Ghitto, joka on vuonna 2015 voittanut hopeaa GP3-ratasarjassa ja vuonna 2019 hän oli kolmas Formula-2 kilpasarjassa.

Nurburgringin aika-ajoissa Lappalaisen autokunta piti viidenneksi nopeinta vauhtia 43 autokunnan joukosta ja kun kilpailun lähdössä Konsta onnistui nousemaan yhden sijoituksen niin kilpailu sai vähintäänkin toiveikkaan startin.

Ensimmäisen tunnin mittaisen ajovuoron ajanut Lappalainen teki virheetöntä työtä ja toi auton samalla sijoituksella Luca Ghitolle, joka myös pystyi seuraavan tunnin ajan pitämään saman sijoituksen. Tiimin kolmas kuljettaja Arthur Rougier jatkoi samanlaisilla otteilla aina oman ajovuoronsa puoliväliin saakka, jolloin kuitenkin Emil Frey Racingin sisarauto pääsi hitaamman auton ohitustilanteessa lipsahtamaan ohitse.

Vaikka palkintokorokesijoitus jäi vain seitsemän sekunnin päähän, odotti maalissa erittäin tyytyväinen suomalaiskuljettaja.

– Kokonaisuutena ajatellen tämä Nurburgringin viikonloppu oli ylivoimaisesti GT-autourheilu-urani parhain. Koko kilpailukauden ajan olemme pystyneet nousemaan kohti kilpailujen kärkitaisteluja ja tänään oli se päivä, jolloin siinä pystyttiin ajamaan lähdöstä maaliin saakka. Olen enemmän kuin tyytyväinen, Lappalainen hyräili.

– Omassa aika-ajossani jouduin lopussa väistämään hidasta kuljettajaa ja siinä meni puolisen sekuntia. Lisäksi tiimissämme debytoinut Luca Ghitto ei Formula-urallaan ollut kertaakaan kohdannut tällaista ruuhkaa mitä 43 autoa saa viiden kilometrin mittaisella radalla aikaiseksi. Hän hieman aristeli ohitustilanteisiin menemisissä ja siinä hävittiin. Nämä kaksi asiaa kun saadaan korjattua niin tavoite eli palkintokorokesijoitus saadaan vielä tänä vuonna täytettyä, Lappalainen jatkaa.

Kolmen tunnin mittaisen kilpailun voittoon ajoi Lamborghinin tehdastiimi ja sen kolme italalaista kuljettajaa. Kilpailun toisen suomalaiskuljettajan, mäntsäläläisen Patrick Kujalan autokunta kohtasi ongelmia joiden myötä sijoittui kilpailussa sijalle 32.

Lappalaisen kilpailukausi jatkuu kolmen viikon päästä Espanjan Valencian radalla ajettavassa GT World Challenge Sprint ratasarjan finaaliviikonlopussa.

Lopputulokset GT World Challenge Endurance 3h Nurburgring 2021: Yleiskilpailu, Top-5:
1. Mirko Bortolotti (ITA), Marco Mapelli (ITA), Andrea Caldarelli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 87 kierrosta
2. Raffaele Marciello (ITA), Felipe Fraga (BRA), Jules Gounon (FRA), Mercedes-AMG GT3, +1,228s
3. Maro Engel (GER), Luca Stolz (GER), Nico Bastian (GER), Mercedes-AMG GT3, +7,847s
4. Norbert Siedler (DEN), Giacomo Altoè (ITA) & Albert Costa (ITA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +13,240s
5. Konsta Lappalainen (FIN), Luca Ghiotto (ITA) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +13,472s

Sarjatilanne GT World Challenge Endurance 4/5 osakilpailua:
1. Come Ledogar (FRA) & Alessandro Pier Guidi (ITA) & Niklas Nielesen (DEN), 60 pistettä
2. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL) & Kelvin van der Linde (SFA), 64p
3. Mirko Bortolotti (ITA), Marco Mapelli (ITA), Andrea Caldarelli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 60p
__ 20. Konsta Lappalainen (FIN), 10p