Lauri Joonan kolmen viikon tiivis rallirupeama päättyi voittoon Ralli SM -sarjan kesän ensimmäisessä osakilpailussa Liedossa. Voiton sinetöi seitsemän erikoiskokeen pohja-ajat sekä lähes virheetön ajo.

Sastamalalainen Lauri Joona saapui Ralli SM -sarjan kesäkauden avaukseen Lietoon miltei suoraan Portugalin MM-rallista. Länsirannikon Rallin avauspäivän kaikki kolme erikoiskoetta ajettiin sorarenkailla asfaltilla. Portugalin sorasirkuksen jälkeen Joona ja kartturi Ari Koponen eivät aivan heti päässeet sinuiksi erilaisen tie kanssa. Päivän päätteeksi kaksikko oli SM3-luokan tuloksissa neljäntenä, viisi sekuntia kärkeä perässä. – Ensimmäinen pätkä oli vähän kangistelua, kun ei päästy testaamaan Portugalin jälkeen. Pikkuhiljaa päästiin rytmistä kiinni ja kaksi seuraavaa tuli jo paremmin. Huomenna on uusi päivä ja koitetaan vetää täysillä soralla, kertasi Joona iltahuollossa.

Lauantain sorapinta sopikin Joonalle ja Ford Fiesta Rally4 -autolle paremmin, mikä näkyi myös tuloksissa. Joona nakutteli päivän aikana pohja-ajat peräti seitsemälle erikoiskokeelle ja nousi tuloksissa piikkipaikalle heti lauantain ensimmäisellä lenkillä. – Päivä on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Vähän on säädetty autoa, mutta ei mitään suurempaa probleemaa, kaikki toimii hyvin, totesi Joona aamun erikoiskokeiden jälkeen.

Loistava vauhti jatkui ja sastamalalainen venytti johtoaan pätkä pätkältä jo puoleen minuuttiin. Aivan kaikkia erikoiskokeita hallitseva Suomen mestari ei vienyt nimiinsä. Kaksi viimeistä ajettiin maaliin ilman suurempia riskejä ja varmistelleen kauden ensimmäistä voittoa. Ja kun viimeinen erikoiskoe muuttui siirtymäksi, nähtiin maalissa varsin helpottunut ja iloinen voittaja. – Kyllä kauden avausvoitto hyvältä tuntuu! Päivä meni hyvin, lähdettiin neljänneltä sijalta ja ykköseksi päästiin aika reilulla marginaalilla. Ei siihen voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kun talvikausi meni vähän mollivoittoisesti, nostaa tämä voitto meidän sijoitusta SM-pisteissä. Tästä on hyvä jatkaa sitten Pohjanmaalle seuraavaan kisaan.

Lauri Joonan lisäksi kärkikolmikkoon ajoivat Roope Korhonen ja Toni Herranen. SM-pisteissä Joona nousi kolmanneksi vain pisteen päähän kakkossijasta. Seuraavat pisteet ovat jaossa Seinäjoen ympäristössä ajettavassa SM Pohjanmaa-rallissa kolmen viikon päästä.

Tulokset / SM3-luokka, SM Länsirannikon Ralli, Lieto:

  1. Lauri Joona – Ari Koponen 52:30,2
  2. Roope Korhonen – Anssi Viinikka +38,2
  3. Toni Herranen – Sebastian Virtanen +39,0
  4. Tuukka Hallia – Antti Haapala +39,4

Pisteet / SM3-luokka, 3/6 osakilpailua:

  1. Tuukka Hallia 64
  2. Roope Korhonen 50
  3. Lauri Joona 49

Lauri Joona tiedotus. Kuva: Hannu Rainamo