Rallin kaksinkertaiselle Suomen mestarille Lauri Joonalle rallikausi 2022 tuo mukanaan paljon uutta. SM-sarjassa kilpailukalusto vaihtuu nelivetoiseen Rally3-luokan Ford Fiestaan ja kyydissä istuu uusi kartturi Tuukka Shemeikka.

Sastamalalainen Lauri Joona kilpailee tällä kaudella Ralli SM -sarjan uudistetussa SM3-luokkassa, jossa kilpaillaan nelivetoisilla Rally3-autoilla. Aiemmin kaksi SM-kultaa kaksivetoisissa saavuttanut Joona on valmistautunut hyvin nelivetodebyyttiinsä SM-sarjan avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallyssä.

– Ollaan ihan hyvällä mallilla valmistautumisen kanssa. Varmaan 300 kilometrin verran on tutustuttu uuteen autoon, joten jonkin verran on saatu siitä jo kokemusta. Auto on toiminut hyvin, ei ole ollut mitään probleemia ja se on hyvissä säädöissä. Joten hyvillä fiiliksillä ja luottavaisin mielin pystyy lähtemään uuteen kauteen, kertoo Joona.

Uuden kilpurin lisäksi Joonalla on tällä kaudella myös uusi kartturi, kun kyydissä istuu aiemmin mm. Jaro Kinnuselle nuotteja lukenut Tuukka Shemeikka.

– Mitään dramaattista kartturivaihtoon ei liity. Muutos oli tiedossa, kun Korhosen Mikael oli lupautunut tälle kaudelle muihin hommiin. Mietiskelin eri vaihtoehtoja ja monen kontaktin kautta tuli mahdollisuus kokeilla yhteistyötä Tuukan kanssa. Se sujui hyvin, ja uskon että sujuu jatkossakin, Joona toteaa.

Myös huoltopuolelle on tällä kaudella tehty muutoksia aiempaan.

– Huoltovastuu on pääosin siirtynyt Printsportille, ja heille ajetaan myös SM-pisteitä. Yhteistyö Räikkösen Eeron kanssa alkanut tosi hyvin ja ollaan saatu paljon teknistä tukea sieltä, kiittelee Joona.

SM-sarjan avauskisasta Rovaniemeltä Lauri Joonalla on jo usean vuoden kokemus. Viime vuonna kisa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, mutta kaksi vuotta sitten tuli luokkavoitto.

– Totta kai lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta, mutta helppoa ei tule olemaan. Tänä vuonna penkkoja on vähemmän kuin yleensä, mutta kyllä lunta silti piisaa. Äkkiä ne penkat kyllä imaisee mukaansa, isoja virheitä ei saa tehdä. Uusi auto ja uudet kujeet, mutta mitä tahansa saattaa tapahtua. Kisa on pitkä, kertoo Joona kisan tavoitteista.

SM-sarjan lisäksi Lauri Joonan suunnitelmissa on kilpailla tällä kaudella myös ulkomailla, mutta niistä suunnitelmista kerrotaan hieman myöhemmin.

Ralli SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Rally, käynnistyy perjantaina 14.1. kello 11.00 ja kilpailun maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina kello 20 jälkeen. Rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hiukan yli 220 kilometriä. Ilmoittautuneiden lista, aikataulu ja tulosseuranta löytyvät Ralli SM -sarjan kotisivuilta osoitteesta www.rallism.fi.