Rallin junioreiden MM-sarja (JWRC) on saavuttanut puolimatkan krouvin, kun kauden kolmas osakilpailu käynnistyy torstaina Virossa. Lauri Joonan tavoitteena kerätä mahdollisimman suuri pistepotti ja sijoittuminen kolmen kärkeen.

Lauri Joona - Mikael Korhonen Viron MM-ralli 2021
Lauri Joona – Mikael Korhonen Viron MM-ralli 2021

Lauri Joonalla on edessä uran ensimmäinen Viron MM-ralli. Valmistautuminen kauden kolmanteen junioreiden MM-osakilpailuun on sujunut mallikkaasti, onhan Joona vienyt nimiinsä kesäkauden molemmat SM-rallit. Yleiskilpailun ja oman luokan voitto tuli myös Autoglym Rallista, johon Joona ja kesäkuussa kartturin penkille vaihtunut Mikael Korhonen osallistuivat heinäkuun alussa.

Sunnuntaina lahden taakse Viroon matkanneet Joona ja Korhonen osallistuivat kisaviikon alkajaisiksi jalkapallon EM-kisojen innoittamana järjestettyyn ”JWRC-kuskit vastaan kartturit” -jalkapallo-otteluun, jonka kuskit veivät nimiinsä rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-2. Tiistaina alkoi nuotitus ja tositoimiin päästään siis tänään torstaina.

– On kyllä komeeta baanaa! Hyppiminen on aina hauskaa ja haastetta löytyy, kun on paljon teräviä hyppyjä kesken mutkan. Tosi kovaa mennään kapeata ränniä, kertoi Joona tunnelmia ensimmäisen nuottipäivän jälkeen.

Viron MM-rallin ohjelmassa on peräti 24 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 314 kilometriä. Ralli käynnistyy torstai-iltana Tartossa huoltoparkin ympäristössä ajettavalla yleisöerikoiskokeella, perjantain ohjelmassa on kahdeksan ja lauantain yhdeksän erikoiskoetta. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

– Kolmen joukkoon on realistinen tavoite ja pohja-aika pisteitä mahdollisuuksien mukaan. Mutta aina, kun kypärä päähän laitetaan, tähtäin asetetaan korkeimmalle korokkeelle, toteaa MM-pisteissä viidentenä oleva Lauri Joona.

Rallin junioreiden MM-kausi avattiin huhtikuun lopulla Kroatian asfaltilla, missä Joona sijoittui hienosti kolmanneksi. Toukokuussa ajettiin Portugalin soralla, jossa Joona kärsi tekniikkamurheista ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Nytkin ajetaan soralla, ja tiestö muistuttaa Portugalia enemmän kotoista MM-ralliamme. Tämä sopii varmasti hallitsevalle Suomen mestarille ja Flying Finn Future Starille, mutta helpolla MM-pisteitä ei kuitenkaan heru, siitä pitävät osaltaan huolen kilpakumppanit sekä helteinen keli.

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkoi huhtikuussa Kroatiasta ja päättyy lokakuussa Espanjaan. Sarjaan on ilmoittautunut 8 autokuntaa.

Viron MM-ralli, JWRC-osakilpailu 3/5
Kilpailun aikataulu

Tulosseuranta

Lauri Joona tiedotus; Anu Haapalainen
Akuvakuva: M-Sport