Lauri Joona ajoi lauantaina toiseen perättäiseen osakilpailuvoittoonsa Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Voiton myötä sastamalalainen nousi SM-pistetaulukon kärkeen.

Lauri Joonan lähtökohdat Ralli SM -kauden neljänteen osakilpailuun, SM Pohjanmaa Ralliin, olivat hieman normaalista poikkeavat. Kisaviikon alussa hän ilmoitti sosiaalisen median kanavissaan kokoonpanomuutoksesta auton kabiinissa: – Tarkkasilmäisimmät ovat varmasti huomanneet SM Pohjanmaa Rallin ilmoittautumislistoilla pieniä muutoksia kokoonpanoomme liittyen. Ari halusi jäädä omasta tahdostaan pois kartturin jakkaralta henkilökohtaisten syiden takia ja kunnioitamme hänen päätöstään. Yllätyksenä tullut tieto aiheutti hieman harmaita hiuksia, mutta melko nopeasti asiat loksahtelivat paikoilleen ja loppukaudeksi kyytiin istahtaa kokenut Mikael Korhonen. Mikael Korhonen on aikaisemmin toiminut mm. kahden aiemman Flying Finn Future Star -voittajan, Emil Lindholmin ja Juuso Nordgrenin, kartanlukijana.

SM Pohjanmaa Rallissa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta. Kisa käynnistyi perjantai-iltana ja hallitseva Suomen mestari näytti heti, ettei kokoonpanomuutos vaikuta ainakaan negatiivisesti vauhtiin. Kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen kaksikko saapui yötauolle luokkajohdossa. – Tyytyväisiä ollaan tämän päivän suoritukseen. Ei probleemia, ajeltiin vaan tarkasti läpi ja pystyy vielä vähän kiristämään huomenna, kertoi Joona perjantain päätteeksi.

Lauantaina aina niin tiukan ja mielenkiintoisen SM3-luokan kärkipaikasta käytiin kiivasta kisaa Joonan ja Henri Hokkalan välillä. Molemmat käskyttivät Ford Fiesta Rally4 -kilpuriaan huimaan vauhtiin ja tarjosivat katsojille rallia koko rahan edestä. – Omasta mielestä meni ihan hyvin. Koitettiin vähän tarkkailla ja katsoa, mimmoista vauhtia pitää ajaa. Kyllä siellä saa ihan pistää kaasupedaalin pohjaan, että pysyy muitten kyydissä. Tulee tiukka kilpailu, mutta on kyllä mukavaa, että pääsee kisaamaan oikein kunnolla, totesi Joona päivän ainoalla huoltotauolla.

Tiukka kisa ratkesi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Hokkalan kärsittyä rengasrikon. Näin Lauri Joonan ei tarvinnut enää pistää kaikkea likoon viimeisellä erikoiskokeella. Kauden toinen SM-osakilpailuvoitto kirjattiin Joonalle viiden erikoiskokeen pohja-ajan ja 40 sekunnin turvin. – Viimeistä edelliselle pätkälle lähdettiin hyökkäämään, mutta siinä sitten kilpakumppanilla hajosi rengas, niin ei olisi tarvinnut enää puristaa. Hieno fiilis, voitto tuntuu tosi hyvältä. Ja yhteistyö uuden kartturin kanssa toimi hienosti. Mikaelin toiminnasta paistaa ammattimainen ote, kyllä siinä passaa ajella, kun nuotti tulee ajallansa. Tästä on mukava jatkaa kautta!

Lauri Joonan lisäksi SM3-luokan kärkikolmikkoon ajoivat Heikki Koski-Lammi ja Tommi Heino. Voittonsa myötä Joona nousi SM-pistekärkeen ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Lauri Joonan ja Mikael Korhosen kausi jatkuu heinäkuun puolessa välissä Virossa ajettavalla Junioreiden MM-sarjan osakilpailulla, WRC Rally Estonialla. Seuraava SM-kisa, elokuussa Lahdessa ajettava Top Building ralli, jää kaksikolta väliin SM- ja MM-sarjan päällekkäisten osakilpailuiden vuoksi.

Tulokset / SM3-luokka, SM Pohjanmaa Ralli:

  1. Lauri Joona – Mikael Korhonen 1:04:44,9
  2. Heikki Koski-Lammi – Markus Määttänen +42,7
  3. Tommi Heino – Samu Vaaleri +1:36,2

Pisteet / SM3-luokka, 4/6 osakilpailua:

  1. Lauri Joona 74
  2. Tuukka Hallia 64
  3. Henri Hokkala 57

Lauri Joona tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen