16-vuotiaalle aika-ajojen paalupaikan lisäksi voitto, kilpailun nopein kierros ja uusi rataennätys

Italian Monzan perinteikkäällä kilparadalla ajetussa kansainvälisessä Ferrari Challenge ratasarjan avauksessa 16-vuotias tamperelainen Luka Nurmi antoi täydellisen näytteen osaamisestaan. Maineikkaan tanskalaisen Formula Racing tiimin ja Ferrarin GT-autojen tehdastiimin AF Corsen ylläpitämällä Ferrari Challenge 488 EVO-autolla kilpailussa ajanut nuorukainen kellotti kahdet aika-ajojen paalupaikat ja voiton sunnuntain 30 minuutin mittaisesta osakilpailusta. Lisäksi hän ajoi niin kilpailun nopeimman kierrosajan kuin myös kirjautti nimensä niin Ferrarin nuorimmaksi GT-autokilpailun voittajaksi sekä uuden Ferrari Challenge Monzan rataennätyksen haltijaksi.

Lauantain osakilpailuun Nurmi starttasi paalupaikalta, mutta jo radan ensimmäisessä mutkassa joutui kanssakilpailijan telomaksi sillä seurauksella, että hän oli osumassa tulleiden vaurioiden myötä pakotettu jättämään kilpailun kesken. Sunnuntaina pettymys vaihtui tavoitteiden mukaisiin tunnelmiin kun hän vakuuttavasti johti kilpailua aina sen lähdöstä maalilipulle saakka. Romuralliksi muodostuneessa kilpailussa Nurmi hallitsi hermonsa ja upeasti kahden uusintalähdön aikana karkasi kanssakilpailijoidensa tavoittamattomiin.

Voitto oli täysin ansaittu ja näin Nurmi nousi uudeksi kansainväliseksi rata-autoilun suomalaisvoittajaksi. – Lauantain kolari meni täysin kanssakilpailijan piikkiin kun hän käytännössä unohti jarruttaa ensimmäiseen mutkaan ja syöksyi suoraan autoni kylkeen. Nopeasti kilpailun jälkeen se asia käytiin hänen kanssaan läpi ja sitten aloin keskittymään sunnuntain kilpailuun. Vaikka siinäkin kilpailussa sattui ja tapahtui paljon niin onneksi minä sain ajaa täysin murheettoman osakilpailun ja siten keskittyä johtamaan sitä sen lähdöstä maaliin, Luka Nurmi kertoo. – Koko viikonloppu oli suurta tunteiden vuoristorataa kun ensiksi jouduin kokemaan tähänmastisen autourheilu-urani suurimman pettymyksen ja sitten vuorokautta myöhemmin sen suurimman onnistumisen. Kieltämättä kyllähän se hienolta tuntuu kun nyt yksi unelma on saavuttettu: Voitto Ferrarilla ja vielä vauhdin temppelissä eli Monzassa kera uuden rataennätyksen oli unelmieni täyttymys. Nyt lähdetään tavoittelemaan seuraavaa askelmaa kohti ammattilaisuutta, Luka Nurmi jatkaa.

Koska Nurmi jäi lauantain osakilpailussa pisteittä ja vastaavasti kun kanssakilpailijat keräsivät tasaisesti sarjapisteitä niin Nurmi on kahden osakilpailun jälkeen sarjatilanteen neljännellä sijalla. Seitsemän osakilpailuviikonlopun mittaisen sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Wappuna Itävallan Red Bull Ringillä.

Lopputulokset Ferrari Challenge Monza 2021: La 10.4.2021: 1. osakilpailu

 1. Michele Gatting, Scuderia Niki – Iron Lynx Racing, 17 kierrosta
 2. Matus Vyboh, Scuderia Praha, +0,556s
 3. John Wartique, FML – D2P Racing, +0,847s
  kesk. Luka Nurmi, Formula Racing, kolarin vahingot

Lopputulokset Ferrari Challenge Monza 2021: Su 11.4.2021: 2. osakilpailu

 1. Luka Nurmi, Formula Racing, 15 kierrosta
 2. Michele Gatting, Scuderia Niki – Iron Lynx Racing, +3,830s
 3. John Wartique, FML – D2P Racing, +7,428s

Ferrari Challenge Europe EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 2/14 osakilpailua, PRO-luokka:

 1. Michele Gatting, Scuderia Niki – Iron Lynx Racing, 27p
 2. John Wartique, FML – D2P Racing, 20p
 3. Matus Vyboh, Scuderia Praha, 18p
 4. Luka Nurmi, 17p
 5. Frederik Paulsen, 16p