Patrik Pasma
SPIELBERG (AUT) SEP 10-12 2021 – Round 7 of the Formula Regional by Alpine at the Red Bull Ring. Patrik Pasma #05, ART Grand Prix. © 2021 Klaas Norg / Dutch Photo Agency.

F3 Regional EM-sarja jatkui tänä viikonloppuna Itävallassa Red Bull Ringin moottoriradalla. Patrik Pasman kisaviikonloppu ei sujunut aivan toivotusti ja sijoitus jäi pistesijojen ulkopuolelle.

Formula Regional European Championship -sarjan pitkä, lähes 7 viikon kesätauko päättyi Itävallan Red Bull Ringillä ajettavaan kauden seitsemänteen osakilpailuun. Ennen kesätaukoa oululainen Patrik Pasma ehti ajaa yhden osakilpailuviikonlopun uuden Art GP -tallin väreissä, joten into ja odotukset Itävallan osakilpailuun oli suuret.

Viikonloppu ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti. Ennen varsinaista kisaviikonloppua ajettiin kaksi testisessiota, ja kisaviikonlopun aluksi toiset kaksi. – On kyllä todella tiukkaa, kun top 20 kuskia mahtuu vajaan sekunnin sisään. Vielä pitää tehdä vähän säätöjä, mutta silti positiivinen fiilis viikonlopun suhteen, vaikka tulos ei ollut paras mahdollinen, kertoi Pasma testien jälkeen.

Vaikka auton säätöjä muutettiin hieman lauantain aika-ajoon, ei se ollut vieläkään aivan ideaali. Viikonlopun molemmat aika-ajot menivät alakanttiin, ja lähtöruudut kisaan olivat 19 ja 23. – Kyllä on todella tiukkaa! Meillä on ollut vähän hankalaa saada yhtä nopeaa kierrosta. Muutaman sekunnin kymmenyksen kun olisi saanut ajasta pois, niin sijoitus olisi noussut paljon, harmitteli Pasma lauantain aika-ajon jälkeen.

Viikonlopun aikana ajettiin kaksi kisalähtöä. Kun lähtöruudukossa on yli 30 autoa, on varmaa, että 30 minuuttia ja yhden kierroksen kestävän kisan aikana sattuu ja tapahtuu. Niinpä nytkin molempina päivinä ajettiin osa kisasta turva-auton takana. Tästä huolimatta Pasma onnistui nostamaan sijoitustaan molemmissa kisalähdöissä. Lauantaina Pasma nosti sijoitustaan kaksi sijaa ja sunnuntaina peräti kuusi. Molempina päivinä Pasman lopputulos oli 17.

Vaikka pisteitä ei Itävallasta kertynytkään, on Pasma edelleen kymmenentenä sarjataulukossa. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Espanjassa Valencian moottoriradalla.

Kilpailun tulokset ja sarjapistetilanne löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta https://formularegionaleubyalpine.com/

Patrik Pasma tiedotus / Anu Haapalainen
kuvat: Dutch Photo Agency