F3 Regional Euroopan mestaruussarja jatkui Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa.

Tälle kaudelle Formula Renault Eurocup- ja F3 Regional European Championship -sarjat yhdistyivät ja syntyi Formula Regional European Championship by Alpine -sarja. Sarjaan on ilmoittautunut peräti 12 tiimiä ja radalla on riittänyt tungosta, kun autoja on ollut reilut kolmekymmentä jokaisessa osakilpailussa.

Tämän sai kokea Patrik Pasma kauden neljännessä osakilpailussa Paul Ricardin radalla. Kun aika-ajoon on varattu 20 minuuttia ja 35 kuljettajaa yrittää saada puhdasta nopeaa kierrosta, syntyy väkisinkin ruuhkia, jotka vaikuttavat suoritukseen. Lauantaina KIC Motorsport -tiimissä kilpaileva Pasma löysi sopivan raon aivan aika-ajon loppuminuuteilla, mutta sunnuntaina paras suoritus tyssäsi ruuhkiin. Tuloksina oli kuudes ja yhdeksäs lähtöruutu viikonlopun lähtöihin. – Kun kisassa on 35 autoa, on aika-ajossa tosi vaikeaa saada hyvää paikkaa missä ajaa. Onneksi lauantaina sain viimeisellä kierroksella suht hyvän ajan, mutta sunnuntaina en saanut yhtään puhdasta kierrosta, harmitteli Pasma.

Kun kyseessä on rata, jossa ohittaminen ei ole helppoa, on lähtöruudulla suuri merkitys kisan lopputulokseen. Ja kun autoja on radalla paljon, tietää se myös tapahtumia. Lauantain kisassa turva-auto nähtiin radalla kahdesti. Pasma saapui ruutulipulle kuudentena, mutta sijoitus nousi kisan jälkeen vielä yhdellä, kun voittajan ajosuoritus hylättiin.

Sunnuntaina yhdeksännestä ruudusta startannut Pasma nosti sijoitustaan avauskierroksilla pari pykälää. Kisan viimeisellä kolmanneksella Pasma haastoi edellä ajaviaan vahvasti, mutta jälleen turva-auto otettiin radalle eikä ohittaminen ollut mahdollista. Lopputuloksena seitsemäs sija. – Paul Ricard ei ole meille ihan kaikkein paras rata. Meillä on kyllä vauhtia, mutta ei olla saatu vielä kaikkea näytettyä, kertoi Pasma viikonlopun päätteeksi.

Vaikka viikonloppu ei tulosten puolesta ollut sitä mitä Pasma lähti hakemaan, kartutti hän jälleen pistesaldoaan ihan mukavasti. Formula Regional European Championship -sarja jatkuu kolmen viikon päästä Zantvoortin moottoriradalla Hollannissa. – Olen kilpaillut Zantvoortissa viimeksi 2016 Formula Fordilla, mutta rata on muuttunut siitä.

Kilpailun tulokset ja sarjapistetilanne löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta https://formularegionaleubyalpine.com/

Patrik Pasma tiedotus
kuva: Dutch Photo Agency

Formula Regional European Championship by Alpine 2021
16.-18.4. Imola (ITA)
7.-9.5. Barcelona (SPA)
20.-23.5. Monaco (MC)
28.-30.5. Paul RICARD (FRA)
18.-20.6. Zandvoort (NED)
23.-25.7. Spa-Francorchamps (BEL)
6.-8.8. Nurburgring (GER)
10.-12.9. Red Bull Ring (AUT)
07.-10.10. Mugello (ITA)
28.-31.10. Monza (ITA)