F3 Euroopan mestaruussarjassa on menossa lyhyt kesätauko. Tauon jälkeen oululaisella Patrik Pasmalla on edessä uudet kuviot tiimimuutoksen myötä. Ranskalainen ART Grand Prix -tiimi julkisti torstaina 8.7. tiedon oululaisen Patrik Pasman siirtymisestä loppukaudeksi tallin kuljettajarosteriin.

– Mitään draamaa ei tiimin vaihtoon sisälly. Eteen vain tuli tilaisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä, kertoo Patrik Pasma.

Patrik Pasma on ajanut viimeiset puolitoista kautta F3 Regional Championship -sarjassa suomalaisessa KIC Motorsport -tiimissä. – KIC Motorsportilla on iso merkitys urallani. On ollut hienoa olla osa suomalaista tiimiä ja yhdessä olemme saavuttaneet useita voittoja ja podiumsijoituksia. Iso kiitos kaikille tiimin jäsenille!

ART Grand Prix tallin ovat perustaneet nykyinen Alfa Romeon F1-tiimipäällikkö Frédéric Vasseur sekä Nicolas Todt. Tiimin kunniagalleriaan kuuluvat mm. Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas, joka voitti GP3-mestaruuden ARTilla vuonna 2011. Formula Regional European Championship -sarjassa ART GP on saavuttanut tällä kaudella neljä voittoa, ja se on tiimipisteissä ykkösenä.

– ARTilla on huikea menestyshistoria, ja on hienoa päästä osaksi tiimiä. Kesken kauden siirtyminen varmasti tuo omat haasteensa, mutta olen valmis tarttumaan niihin ja uskon uuteen tiimiin ja sen toimintatapoihin tutustumisen tapahtuvan nopeasti. Odotan innolla yhteistä loppukautta ja mitä kaikkea voimme saavuttaa, kertoo Patrik ilahtuneena. – Uskon, että Patrikin kokemus auttaa häntä sopeutumaan uuteen tiimiin nopeasti. Patrikin kaltaisella kuljettajalla on varmasti paljon annettavaa meille ja hänen kanssaan voimme saavuttaa sarjan tiimimestaruuden, toteaa tiimin päällikkö Sébastien Philippe.

Seuraava osakilpailu ajetaan 23.-25.7. Belgiassa Spa-Francorchampsin legendaarisella radalla.

ART Grand Prix’n tiedote (EN) on luettavissa täällä: https://www.art-grandprix.com/en/patrik-pasma-rejoint-art-pour-le-reste-de-la-saison-freca/

Formula Regional European Championship by Alpine 2021
16.-18.4. Imola (ITA)
7.-9.5. Barcelona (SPA)
20.-23.5. Monaco (MC)
28.-30.5. Paul RICARD (FRA)
18.-20.6. Zandvoort (NED)
23.-25.7. Spa-Francorchamps (BEL)
6.-8.8. Nurburgring (GER)
10.-12.9. Red Bull Ring (AUT)
07.-10.10. Mugello (ITA)
28.-31.10. Monza (ITA)

Patrik Pasma tiedotus Anu Haapalainen.
Kuva: Dutch Photo Agency.