Formulakuljettaja Patrik Pasma ajaa tulevalla kesäkaudella Euroopan kilparadoilla F3 Regional EM-sarjassa. Oululaisen 21-vuotiaan Pasman tavoitteena on mitalisija kovatasoisessa sarjassa, jossa kolme ensimmäistä kisaviikonloppua ajetaan F1-kisojen yhteydessä.

Patrik Pasma kauden 2021 ennakkotesteissä.
Le Castellet (FRA), May 30 – 31 2021 – Pre season test of Formula Regional European Championship by Alpine 2021 at Circuit Paul Ricard. Patrik Pasma #05, KIC Motorsport. © 2021 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Patrik Pasman kesäkausi alkaa toden teolla ensi viikolla, kun F3 Regional Euroopan mestaruussarja käynnistyy Italian Imolassa. Alkava kausi on 21-vuotiaalle Pasmalle toinen sekä Euroopan Regional-sarjassa että KIC Motorsport -tiimissä. Periaatteessa kaikki pitäisi siis olla tuttua, mutta näin ei ihan ole.

Tälle kaudelle Formula Renault Eurocup- ja F3 Regional European Championship -sarjat yhdistyivät ja syntyi uusi Formula Regional European Championship by Alpine -sarja (FRECA). Sarjassa ajetaan F3-autoilla, joissa on viime vuoden tapaan Tatuusin rungot, mutta moottori vaihtuu italialaisesta ranskalaiseen. Rengastoimittajana jatkaa Pirelli.

Eniten odotan Monacoa

Kansainvälisen Autoliitto FIAn sertifioimassa sarjassa ajetaan kymmenen kilpailuviikonloppua, joista jokainen pitää sisällään kaksi kilpailulähtöä. Osakilpailut ajetaan tutuilla eurooppalaisilla moottoriradoilla, ja peräti kolme osakilpailua, Imola, Barcelona ja Monaco, ajetaan F1-viikonloppujen yhteydessä. – Odotan eniten Monacoa, mutta myös Spa ja Monza ovat suosikkiratojani, kertoo Pasma, jolla on jo parin vuoden kokemus Euroopan kilparadoista.

Patrik Pasma on kilpaillut tänä vuonna jo Aasian F3-sarjassa, joka oli sekä kuljettajille tiimeille todellinen kestävyyskisa. Viisi osakilpailua ja 15 kisalähtöä testeineen ja aika-ajoineen vietiin läpi yhden kuukauden aikana. Pasma saavutti sarjassa yhteensä 5 palkintokorokesijoitusta, joista kaksi voittoa. Loppupisteistä Pasma löytyy neljänneltä sijalta. Sarjassa kilpaili useita F2-kuljettajia sekä F1-tiimien testikuskeja, joten tulos antaa hyvää itseluottamusta alkavaan kauteen. – Tavoite tällä kaudella on parantaa viime vuoden sijoitusta eli sijoittua kolmen parhaan joukkoon loppupisteissä, mutta tietenkin voittoon tähdätään samalla. Tänä vuonna sarjassa on mukana yli 30 kuskia, joten täytyy saada todella tasaisia tuloksia koko kauden ajan, toteaa Pasma.

Formula Regional European Championship by Alpine 2021

16.-18.4. Imola (ITA)
7.-9.5. Barcelona (SPA)
20.-23.5. Monaco (MC)
28.-30.5. Paul RICARD (FRA)
18.-20.6. Zandvoort (NED)
23.-25.7. Spa-Francorchamps (BEL)*
6.-8.8. Nurburgring (GER)
10.-12.9. Red Bull Ring (AUT)
07.-10.10. Mugello (ITA)
28.-31.10. Monza (ITA)
*TBC

Sarjan kotisivut: https://formularegionaleubyalpine.com/

Teksti: Patrik Pasma tiedotus
Kuvat: Dutch Photo Agency