F3 Regional EM-sarjan kuudes osakilpailu ajettiin viikonloppuna Spa-Francorchampsin moottoriradalla Belgiassa. Patrik Pasmalle kisaviikonloppu oli ensimmäinen tiimivaihdon jälkeen. Oululainen ajoi lauantaina kaatosateessa hienosti viidenneksi, ja pistetili kasvoi myös sunnuntain kisasta.

Francorchamps (BEL), JULY 23 – 25 2021 – Sixth round of Formula Regional European Championship by Alpine 2021 at Circuit de Spa Francorchamps. Patrik Pasma #05, ART Grandprix. © 2021 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Formula Regional European Championship -sarjan kuudenteen osakilpailuviikonloppuun otettiin varaslähtö jo keskiviikkona ajetuilla testeillä. Testit olivat Patrik Pasmalle normaalia tärkeämmät, olihan ne ensimmäiset uudessa tiimissä ja uudella autolla. Testit sujuivat erittäin hyvin ja Pasma kellotti yli 30 auton joukossa viidenneksi nopeimman kierrosajan. Tämä tiesi hyvää tulevaa kisaviikonloppua ajatellen. – Auto on aika lailla erilainen. Sain keskiviikkona hyvää tuntumaa ja arvokkaita testikilometrejä. Oltiin koko ajan TOP5 -vauhdissa, kertoi pari viikkoa sitten ART Grand Prix -tiimiin siirtynyt Pasma testien jälkeen.

Perjantain testisessiot saatiin ajaa kuivalla radalla, mutta lauantaina taivas repesi ja sadetta riitti. Pitkä kisapäivä alkoi kahdella aika-ajolla, joissa ratkaistiin lähtöjärjestys kisalähtöihin. Vaikka Spa kuuluu Patrikin suosikkiratoihin, ei hänellä ollut aiempaa sadekelin kokemusta radasta. – Eka kerta sateessa Span radalla ja ekaa kertaa sateessa uudella autolla, joten ensimmäisen aika-ajon tulos oli sen mukainen. Toinen sessio oli vaikea koko tiimille, eikä kukaan saanut puhdasta kierrosta, kertoi Pasma aika-ajojen jälkeen.

Lauantai-illan kisalähtöön Patrik starttasi kymmenennestä ruudusta. Sade yltyi lämmittelykierroksen aikana, ja useat tiimit, myös ART GP, vaihtoivat autoihinsa sadekelin renkaat vielä lähtöruudukossa. Pasma sai erinomaisen lähdön ja nousi peräti viisi sijaa. Tuon sijoituksen hän piti ruutulipulle saakka ollen samalla kisan paras ART GP-tiimin kuljettaja. – Näkyvyys oli todella heikkoa sateen vuoksi, mutta saatiin hyviä pisteitä, iloitsi kauden toistaiseksi parasta sijoitustaan sivunnut Pasma maalissa.

Sunnuntain kilpailuun Patrik starttasi ruudusta 13. Kolmenkymmenen minuutin aikana radalla nähtiin kiivasta kilvanajoa pistesijoituksista sekä tiukkoja ohituksia ja läheltä piti -tilanteita. Pasma nousi pari sijaa yhdenneksitoista ja koska tuloslistalla ylemmäksi sijoittunut kuljettaja ei ollut oikeutettu pisteisiin, kirjautti Patrik tililleen yhden sarjapisteen. – Ihan ok viikonloppu ja aloitus uudessa tiimissä, kun molemmista kisoista tuli pisteitä. Nyt on koettu uusi auto sekä kuivalla että märällä radalla. Auto on tosi erilainen kuin aiempi, joten tällä testimäärällä voi olla melko tyytyväinen siihen mitä saavutettiin, totesi Pasma sunnuntaina.

Sarjapisteissä Patrik Pasma kohensi asemiaan yhdeksänneksi. Seuraava osakilpailu oli tarkoitus ajaa elokuun alussa Nürburgringin radalla, mutta tulvakatastrofin vuoksi kisa on siirretty ajettavaksi myöhemmin muualla.

Kilpailun tulokset ja sarjapistetilanne löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta https://formularegionaleubyalpine.com/

Formula Regional European Championship by Alpine 2021
16.-18.4. Imola (ITA)
7.-9.5. Barcelona (SPA)
20.-23.5. Monaco (MC)
28.-30.5. Paul RICARD (FRA)
18.-20.6. Zandvoort (NED)
23.-25.7. Spa-Francorchamps (BEL)
TBA
10.-12.9. Red Bull Ring (AUT)
07.-10.10. Mugello (ITA)
28.-31.10. Monza (ITA)

Patrik Pasma tiedotus Anu Haapalainen
kuvat: Dutch Photo Agency