Harrasterallisarjan avausosakilpailuun on aikaa enää alle pari viikkoa ja pikkuhiljaa tunnelma alkaa nousta sekä järjestäjillä, että tiimien talleissa, kun autoja hiotaan viimeiseen iskuun.

Kunnon talvikelit näyttäisivät tarjoilevan mahtavan talvikauden sarjalle tänä vuonna. Ainoana varjopuolena on kaikille tuttu Covid-19 pandemia, joka tuntuu jylläävän edelleen niin, että valitettavasti yleisöä ei voida ottaa ainakaan ensimmäisen kilpailuun.

Sarjatyöryhmä on kerännyt fiiliksiä sarjaan ilmoittautuneilta kuljettajilta ja osa on sanonut, ettei aio ajaa sarjan kaikkia osakilpailuja. Lisäksi yksi peruminen on tullut. Näihin tietoihin perustuen, työryhmä on raottanut sarjan ovea muutamalle kuljettajalle, jotka ovat olleet jonossa odottamassa sarjapaikkaa. He ovat esittäneet halukkuutensa kiertää sarjaa, joten nyt kaikki ovat mukana.

Kauden palkintopotti on kokonaisuudessaan 28 700 €, joista arvottavia palkintoja on 7400 € arvosta. Kuljettajille tässä vaiheessa muistutuksena, että sarjan on tehtävä palkinnoista verottajalle ilmoitus, joten kauden aikana kannattaa kerätä kuitteja talteen, joilla on ”race-osaa” ostettu, niin saatte sitten niitä esittää tarvittaessa. Tekstin lopussa on esitetty palkintokaavio.

Sarjalaisten kesken kilpailukohtaisissa arvonnoissa arvotaan 2kpl S-ryhmän lahjakortteja kilpailun jälkeisellä viikolla. Niillähän voi sitten viedä kotiin vaikka pottuja ja leipää, niin pysyy kotiväkikin tyytyväisenä. Kauden päätteeksi arvotaan vielä 4wd mönkijä niiden sarjalaisten kesken, jotka ovat osallistuneet vähintään viiteen osakilpailuun sarjassa.

Harrasterallisarjan ensimmäinen osakilpailu kurvataan siis lauantaina 13.2. Joutsan Kaasujalkarallin merkeissä. Edessä on viisi erikoiskoetta, noin 70 EK-kilometriä. Huomioikaa, että ilmoittautuminen ei ole enää kauaa auki.

Sarjan avausosakilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä sarjalaisten osalta tiistaihin 2.2. kello 21.00 asti, jonka jälkeen kello 22.00 avautuu lisäluokkien ilmoittautuminen. Se kestää perjantaihin 5.2. kello 21.00 saakka. Kilpailun säännöt ja ilmoittautuminen löytyvät Ajaksi-palvelusta www.ajaksi.fi.

Harrasterallisarja.fi

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen