Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjaksi kutsuttu RallyX Nordic tekee paluun Suomeen yhden välivuoden jälkeen. Sarja nähtiin Kouvolan Tykkimäessä vuosina 2018 ja 2019. Tänä vuonna osakilpailu järjestetään OuluZonen radalla Oulussa. Tulevana viikonloppuna 5.-6.6. sarjapisteistä taistellaan kahdessa osakilpailussa luokissa Supercar, Supercar Lites, Crosskart, Crosskart Junior sekä Open 2wd. Kauden 2021 kaksi ensimmäistä kilpailuviikonloppua ajettiin Tanskan Nysumissa sekä Ruotsin Höljesissä.

Sarjassa nähdään osallistujia maailman huipulta. Ennen Oulun osakilpailuja Supercar-luokan kärkipaikkaa pitää hallussaan lajin kolminkertainen maailmanmestari Ruotsin Johan Kristoffersson. Suomen Niclas Grönholm keräsi sarjan toisesta kisaviikonlopusta hyvän pistesaaliin ja on sarjatilanteessa neljäntenä. SM-sarjaa hallitseva Jere Kalliokoski ja aiemmin MM-sarjassa palkintopallille yltänyt Juha Rytkönen haastavat sarjan kärkikuskit Oulun asfalttivoittoisella radalla.

Ruotsin osakilpailussa nähtiin ensimmäistä kertaa rallicrossin Supercar-luokassa sähkö- ja polttomoottoriautojen kilpailevan samoissa lähdöissä. Myös Oulun osakilpailussa Henri Haapamäki ohjastaa kolmella sähkömoottorilla varustettua, yli 600 hevosvoimaista Ford Fiesta kilpa-autoa.

Jonne Ollikainen Supercar Lite-auto. Kuva: Ollikainen Motorsport

Supercar Lites-luokkaa johtaa Suomen Tommi Hallman. Kuopiolaisen tallikaverina ajaa kotiradallaan Jonne Ollikainen. Liminkalainen 18-vuotias monipuolinen kuljettajalahjakkuus on urallaan ehtinyt kilpailla hyvällä menestyksellä kartingissa, rallicrossissa sekä ralleissa. Viime vuosina Ollikainen on saalistanut kärkisijoituksia e-urheilussa digitaalisen rallicrossin SM- ja MM-sarjassa. Ollikainen on nyt ensimmäistä kertaa nelivetoisen kilpa-auton ohjaimissa.

Vaikka koronarajoituksia on Oulunseudullakin aivan viime päivinä höllennetty, ei RallyX Nordic -sarjan Oulun osakilpailuihin voida päästää katsomoihin yleisöä. – Vaikka rajoitukset poistuivatkin, järjestäjien vastuu ei poistu mihinkään. Meidän olisi pitänyt hommata paikalle 30–40 järjestysmiestä lisää, hoitaa kaikki turvaetäisyydet kuntoon ja niin edelleen. Tällä aikataululla se oli sula mahdottomuus. Kaikki luvat on haettu sillä oletuksella, että kisassa ei ole katsojia, OuluZonen puuhamies Jarmo Pekkala kertoo. – Nyt kaikki nettilähetyksiä katsomaan ja näytetään, että OuluZonessa ajettava kisa kiinnostaa. Ehkäpä saamme kisan tänne jatkossakin ja yleisötapahtumana, Pekkala jatkaa.

Kisaa pääsee kuitenkin katsomaan kotisohvilta ja vielä ilmaiseksi. Molemmilta päiviltä on luvassa suorat nettilähetykset RallyX TV Youtube-kanavalla. Lisätietoa osoitteessa www.rallyx.se.