V8 Thunder-luokan kauden kolmas ja neljäs SM-lähtö Kemoran radalla päättyivät jälleen Toni Lähteenmäen juhliin. Chevrolet-kuski antoi omien virheiden vuoksi muille reilusti tasoitusta eivätkä voitot tulleet tällä kertaa helpolla.

Lauantain finaalin startti.

Lauantain finaalissa hallitsevan mestarin startti ykkösruudusta epäonnistui ja hän putosi alkumatkasta kolmanneksi. Sami Talvitie sai sen sijaan täydellisen startin ja repi heti muutaman kymmenen metrin etumatkan Jonne Rautjärveen, Lähteenmäkeen sekä Milla Mäkelään. Lähdettäessä toiselle kierrokselle Lähteenmäki nousi Rautjärven ohi toiseksi ja lähti jahtaamaan Talvitietä. Kolmannella kierroksella myös Mäkelä ohitti Rautjärven nousten kolmanneksi.

Finaalin puolessa välissä Lähteenmäki saavuttikin Talvitien. Tiukka painostus tuotti lopulta tulosta, kun Talvitie teki pienen virheen. Ohituksen jälkeen Lähteenmäki ajoi vastustamattomaan voittoon. Talvitie lasketteli ruutulipulle toisena. Mäkelä sai pidettyä Rautjärven takanaan ja Petri Ortju nousi viidenneksi.

– En oikein tiedä, että mitä lähdössä tapahtui. Ehkä takarenkaat olivat liian kylmät. Auto jäi sutimaan paikalleen. Mutta saipahan ainakin ajaa kilpaa, Lähteenmäki kertoi. – Kyllähän se on vaikeaa, kun renkaat ja jarrut alkavat loppumaan. Ajolinja valui vähän leveäksi eikä siihen muuta tarvittu. Hyvä kakkostila kuitenkin, Talvitie kuvaili voiton menetystä. – Lähtö onnistui kohtuu hyvin, mutta renkaat sutivat vähän liikaa. Siinä vaiheessa Rautjärvi pääsi ohi. Alussa mentiin niin tiiviissä letkassa, että pientä osumaa tuli eteen ja taakse. Ei onneksi kuitenkaan mitään isompia kolhuja. Löysin ohituspaikan Rautjärvestä ja loppumatkan sain pidettyä hänet takana. Tarkkana sai kuitenkin olla. Kärki pääsi harmittavan kauas, kertoi puolestaan Mäkelä.

Sunnuntain sadekelikisassa paljon tapahtumia

V8 Thunder-luokan sunnuntain finaalissa riitti tapahtumia. Finaali keskeytettiin jo lämmittelykierroksen aikana, kun Kemoran radan pinta kastui kovan sadekuuron voimasta. Tiimeillä oli muutama minuutti aikaa renkaiden vaihtoon ja kisa saatiin liikkeelle sadekelin renkailla.

Startissa Lähteenmäki ei toistanut edellispäivän virheitä vaan kiihdytti selkeästi kärkipaikalle. Talvitie aloitti toisena ja seuraavina tulivat Rautjärvi ja Mäkelä. Liukkaan radan lisäksi ajamista vaikeuttivat pyyhkimien toimimattomuus sekä tuulilasien huurtuminen. Kuskeille sattuikin jatkuvasti pieniä ja vähän suurempiakin lipeämisiä. Järjestystä saatiin jännittää aina viimeiselle kierrokselle saakka. Toisella kierroksella Rautjärvi nousi kakkospaikalle. Pian myös Mäkelä kuittasi Talvitien ohitse, mutta heidän taistelunsa jatkui tiukkana läpi finaalin eikä pieniltä kontakteiltakaan vältytty.

Lähteenmäen voitto näytti jo selvältä, kunnes noin finaalin puolessa välissä sade yltyi jälleen voimakkaaksi. Lähteenmäki lipsautti auton nurmikolle ja putosi kolmanneksi. Samoihin aikoihin Talvitie rynnisti nelospaikalta peräti kisan kärkeen perässään Rautjärvi, Lähteenmäki ja Mäkelä. Talvitien auton etulasi huurtui täysin umpeen ja Rautjärvi sekä Lähteenmäki pujahtivat ohitse. Sinnikkään takaa-ajon aikana Lähteenmäki kävi vielä kerran pitkän matkaa nurmikolla, mutta ei vieläkään antanut periksi.
Viimeisillä kierroksilla Lähteenmäki puristi Rautjärven ohi kärkeen eikä tämän jälkeen enää suostunut luovuttamaan asemiaan. Mäkelä nousi vielä ahdistelemaan Talvitietä ja viimeisen kierroksen alussa Talvitien ajolinja valui sen verran leveäksi, että Mäkelä kuittasi ohitse. Viimeiset mutkat kaksikko ajoi aivan puskuri puskurissa, mutta Mäkelä sai pidettyä kolmospaikan.

– Oli kyllä aivan oma typerä moka, että menetin johtopaikan. Mutta olihan mahtavaa taistelua loppukisa, Lähteenmäki huokaili. – Paljon oli tapahtumia. Tänään kyllä sattui minulle tähdet kohdalleen, kun ei tullut yhtään osumia koko kisan aikana. Sadekeli näytti, ainakin tällä kertaa, sopivan minulle. Oli tosi tasaista ja pakka meni sekaisin monta kertaa. Mahtavaa kisaamista, Rautjärvi hehkutti kisan jälkeen. – Pitkä suoran päässä kävin todella kaukana pihalla ja paljon oli muutenkin tapahtumia. Jonne taisi olla kärkinelikosta ainut, joka pysyi radalla koko kisan ajan, Mäkelä naureskeli. – Oli mahtavaa kisaamista ja vielä hienompaa olisi ollut, jos olisi nähnyt kunnolla. Välillä tuli tilanteet aivan silmille. Radan ulkopuolella kävin varmaan vähintään joka toisella kierroksella, kertoi puolestaan Talvitie, jonka auton keula näyttikin kyntäneen satoja metrejä heinikkoa.

Epävirallisen tuloslistan mukaan kärkiviisikon sunnuntaina muodostivat Toni Lähteenmäki, Jonne Rautjärvi, Milla Mäkelä, Sami Talvitie ja Markku Blomqvist.

V8 Thunder tiedotus, Tero Lyttinen
Kuvat: Tero Lyttinen
www.v8thunder.fi