Kymmenen viikonlopun ja 20 kilpailulähdön mittainen uudistunut F3 Regional Euroopan mestaruussarja käynnistyi viime viikonloppuna Imolan moottoriradalla Italiassa. F1-osakilpailun yhteydessä ajettu kauden avaus ei sujunut suomalaisessa KIC Motorsport -tiimissä ajavalta Patrik Pasmalta aivan suunnitelmien mukaisesti. Ensimmäisen aika-ajon pilasi rengasrikko ja toisessa menoa hidasti auton säätömurheet.

– Lähtökohdat kisoihin ei ole kovinkaan hyvät. Molempiin startataan lähtöruudukon häntäpäästä ja Imolassa tunnetusti ei ole helppoa ohittaa, harmitteli Pasma aika-ajojen jälkeen.

Kisalähdöissä 21-vuotias oululainen osoitti, että Imolassa on sittenkin mahdollista ohittaa. Siihen tarvitaan hyvät ajotaidot sekä hieman tuuriakin. Ensimmäisessä kisassa ruudusta 20 startannut Pasma saapui ruutulipulle kolmantenatoista. Ja toisessa kisassa nousu oli vieläkin huimempaa, kun lähes viimeisestä lähtöruudusta aloittanut Pasma nousi huikeat 12 sijaa ja saapui maaliin sijalla 17.

Imolassa sarjapisteistä kilpaili yli 30 autoa, joten radalla riitti tungosta ja tapahtumia. Turva-auto nähtiinkin molemmissa lähdöissä useammin kuin kerran.

– Imola ei mennyt niin kuin toivottiin, kun vaikean aika-ajon takia meni koko viikonloppu pilalle. Sain hyvät lähdöt molemmissa kisoissa, ja onnistuin nostamaan sijoitusta ihan hyvin, mutta se ei riitä, kun starttaa kisaan ihan ruudukon loppupäästä, toteaa pettynyt Pasma.

Seuraava osakilpailu ajetaan äitienpäiväviikonloppuna Barcelonassa F1-kisan yhteydessä. Maaliskuussa Barcelonassa ajetuissa testeissä Pasma oli nopein, joten odotukset ovat korkealla:

– Seuraavaan osakilpailuun lähden luottavaisin mielin, meillä oli siellä testeissä hyvä vauhti. Uskon, että Barcelonassa taistellaan ihan kärkipaikoista, toteaa Patrik Pasma.

Formula Regional European Championship by Alpine 2021
16.-18.4. Imola (ITA)
7.-9.5. Barcelona (SPA)
20.-23.5. Monaco (MC)
28.-30.5. Paul RICARD (FRA)
18.-20.6. Zandvoort (NED)
23.-25.7. Spa-Francorchamps (BEL)*
6.-8.8. Nurburgring (GER)
10.-12.9. Red Bull Ring (AUT)
07.-10.10. Mugello (ITA)
28.-31.10. Monza (ITA)
*TBC

Sarjan kotisivut: https://formularegionaleubyalpine.com/

Patrik Pasma tiedotus
Kuva: Dutch Photo Agency