Rata-autoilun SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin 11.-12.9. Alastarossa. V8 Thunder-luokan aika-ajoissa nopeinta vauhtia pitänyt Sami Talvitien ajoi voittoon lauantain finaalissa. – Auto toimi loppuu kohden ihan hyvin, tosin vähän oli pito-ongelmia. Mutta tyytyväinen täytyy olla. Huomenna mennä samalla tyylillä, Talvitie kertoi.

Helpolla ei Talvitien kotiradallaan päässyt, vaikka johtikin kisaa startista maaliin. Lähteenmäen tiimiltä mestaruusauton vuokrannut Marko Rantanen ajoi ruutulipulle ainoastaan 0.439 sekuntia hitaampana. Kolmanneksi sijoittunut Jonne Rautjärvikin hävisi voittajalle ainoastaan 2.364 sekuntia. Rautjärven ja lauantaina neljänneksi sijoittuneen Milla Mäkelän hopeataistelun ratkaisu jäi kauden viimeiseen finaalistarttiin sunnuntaille.

Sunnuntain finaalin startti sadekelissä epäonnistui Rautjärveltä pahasti ja hopea näytti lipuvan käsistä. Mäkelä puolestaan oli hetken kärkipaikalla ja spinnauksenkin jälkeen toisena. Ulosajojen vuoksi finaali kuitenkin keskeytettiin ja otettiin uusiksi. Uusitussa finaalissa Mäkelä aloitti jälleen hyvin kakkospaikalla Rantasen takana. Talvitie nousi pian toiseksi ja Mäkelä keskittyi pitämään Rautjärven takanaan. Mäkelä ja Rautjärvi kävivät tasaväkistä taistelua ja lopulta Mäkelä joutui vikuroivalla autolla taipumaan.
Talvitie ohitti Rantasen ja saalisti kotiradaltaan finaalivoitot molemmilta päiviltä. Rantanen otti lauantaina tapaan kakkostilan myös sunnuntailta ennen mitaleista taistelleita Rautjärveä ja Mäkelää.

Rautjärvi ajoi ruutulipulle ennen Mäkelää, joka samalla tarkoitti sitä, että Rautjärvi otti SM-hopean ja Mäkelä pronssin. Toni Lähteenmäki varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa. – Hyvä fiilis. Tehtiin se mitä pitikin eli kirkastettiin mitali. Eka lähtö meni pieleen ja tiputtiin monta sijaa. Autot pyörähteli ja jouduin itse samaan läjään. Tuli punainen lippu ja uusintastartti, joka vähän niin kuin pelasti meidät. Pääsin Millasta ohi kisan puolessa välissä. Hyvin Milla laittoi hanttiin, ei helpolla löytynyt ohituspaikkaa. Rinnakkain mentiin pitkään ja lopulta pääsin ohi. Sitten rauhassa vaan maaliin, Rautjärvi kertoi.

– Tämä tuntuu ihan hyvältä. Löydettiin vauhti vihdoin tälllekin radalle. Tänään molemmat startit onnistui hyvin ja pääsin uusintastartissakin alussa toiseksi. Talvitiellä oli hyvä vauhti päällä ja päästin hänet ilman riskiä ohitse, koska tärkeitä oli pitää Jonne takana. Taisteltiin radalla Jonnen kanssa ihan hyvin. Lopussa ei autossa pysyneet vaihteet enää päällä ja jouduin ajamaan yhdellä kädellä. Sitten ei pystynyt ihan täysillä haastamaan. Jonne veti pidemmän korren tällä kertaa. Hieno kausi kuitenkin ja hieno taistelu hopeasta, Mäkelä kertoi.

Sarjapisteet 2021 – Loppupisteet 5/5

 1. Toni Lähteenmäki 200 pts.
 2. Jonne Rautjärvi 140
 3. Milla Mäkelä 140
 4. Sami Talvitie 119
 5. Jarkko Tähtinen 85
 6. Petri Ortju 78
 7. Markku Blomqvist 72
 8. Lasse Yrjänä 44
 9. Antti Punkari 26
 10. Paavo Hietala 26
 11. Jesse Vartiainen 14

www.v8thunder.fi
www.rata-sm.fi