Rata-autoilun SM-sarjan Kymiringin osakilpailu päättyi V8 Thunder-luokan osalta Toni Lähteenmäen mestaruusjuhliin. Myös viime vuonna mestaruuden napannut akaalainen ajoi koko kauden vakuuttavasti ja saalisti voitot kaikista kahdeksasta tähän mennessä ajetusta finaalistartista. Tämä riitti varmistamaan mestaruuden jo ennen kauden viimeistä osakilpailuviikonloppua.

Keskellä mestari Toni Lähteenmäki seurana Jonne Rautjärvi ja Milla Mäkelä.

Kymiringillä ajettiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta sekään ei valtasuhteita muuttanut. Lähteenmäki oli nopein aika-ajoissa ja ajoi molemmissa finaaleissa kärkipaikalla startista maaliin. – Totta kai on hyvä fiilis. On ollut ihan järkyttävän hyvä kausi. Jokaisesta lähdöstä voitto ja varmistettiin mestaruus jo ennen Alastaroa. Pakko antaa tiimille kiitosta. Auto on toiminut koko kauden eikä mitään vikoja. Kun on paras tiimi taustalla, niin riittää kun kuski on keskikertainen, tuore mestari naureskeli ja kiitteli kumppaneitaan. – Tiimin lisäksi kiitokset myös yhteistyökumppaneille ja kaikille, jotka ovat minua tukeneet, että saan tehdä sitä mistä tykkään.

Lähteenmäki piti uudesta Kymiringin radasta. – On tosi hieno rata. Nopea ja tekninen. Viikolla ajoin sitä simulaattorilla tutuksi. Perjantaista lähtien oltiin hyvässä vauhdissa. Pääsin aika helpolla tämän viimeisen viikonlopun, Lähteenmäki kertoi. Mestaruuden varmistuttua hän ei aio osallistua enää kauden viimeiseen osakilpailuun Alastaron radalla. – Kokeillaan laittaa auto vuokralle. Eli nyt olisi mestaruusauto varattavissa Alastarolle.

Sunnuntain finaalissa jouduttiin ottamaan uusintastartti, kun Petri Ortjun ja Sami Talvitien autot osuivat yhteen ja Ortjun auto jäi vaaralliseen paikkaan. Talvitien hankala, tekniikkaongelmin riivaama viikonloppu päättyi myös keskeytykseen. Kärkikolmikon osalta ei sunnuntaina tapahtunut ohituksia. Lauantain finaalin tapaan Jonne Rautjärvi ajoi ruutulipulle toisena ennen Milla Mäkelää. – Uusintastartissa olin jo aika varma, että voisin päästä ohi Lähteenmäestä. Mutta hieman hyyty vauhti ja Toni sai peitettyä, että ei ihan päässyt siihen ykköspaikalle. Mutta kakkospaikalla varmasti maaliin. Voitettiin Mäkelä ja Talvitie molemmissa lähdöissä, niin se oli meille tärkeä juttu pisteiden kannalta, Rautjärvi kertoi. Kahden kolmossijan ansiosta Mäkelä sai pidettyä Rautjärven SM-pisteissä takanaan. – Kisa meni ihan jees. Saatiin säädöt vähän paremmin kohdalleen ja oli vauhtiakin nyt ihan mukavasti. Pisteissä olla kakkosina, niin tästä voi hyvillä mielin jatkaa Alastarolle tutulle radalle, kertoi puolestaan Mäkelä.

Seuraavista sijoista sen sijaan käytiin vääntöä Antti Punkari ja Jarkko Tähtisen kanssa. Punkari joutui keskeyttämään neljännellä kierroksella ja startissa viimeiseksi jäänyt Tähtinen nousi neljänneksi. Paavo Hietala kirjattiin sijalle viisi.

Kuvat: Juho Mynttinen

www.ratasm.fi
www.v8thunder.fi