Kausi ”vihreässä helvetissä” alkaa – Nürburgring Langstrecken Series (NLS) käynnistyy tulevana viikonloppuna
Sami-Matti Trogen, 18, starttaa uransa debyyttikilpailuun saksalaisen Walkenhorst Motorsportin kuljettajana, autonaan lohjalaisella GT3-luokan BMW M6. Kilpailussa ajetaan neljä tuntia ja tiimissä on kolme kuljettajaa. Ajokavereina nähdään Jörg Müller ja Mario von Bohlen.

Koko sarja sisältää yhdeksän osakilpailua, joiden lisäksi kauden kruununa kimaltelee 24 tunnin kilpailu. Jokainen kilpailu ajetaan maailman vaativimmalla radalla, Nordschleifen ”vihreässä helvetissä”. – Rata on suoraan sanottuna hemmetin hieno, minun lempirata. Se on nopea, siinä on korkeuseroja ja ajorytmi erilainen kuin millään muulla radalla, ei mikään perusrata. Sarjan kisat ovat intensiivisiä ja radalla olevat eritasoiset autot pitää ottaa huomioon, ja olla tarkkaavainen ruuhkissa. Nämä lyhyemmät kisat toimivat samalla valmistautumisena kauden kliimaksiin, 24 tunnin kisaan. Nordschleifen pitkälle radalle voi mahtua kaikenlaista keliä, osa radasta voi olla kuiva ja toisella reunalla sataa vettä, toivotaan ettei sentään lunta tule. Nyt täällä Saksassa on pakkasta, mutta kisaviikonlopuksi pitäisi lauhtua, Trogen kertoo.

Aivan märkäkorvana ei Trogen ”vihreään helvettiin” starttaa, takana on lisenssiin oikeuttavat kolme kilpailua M2- ja GT4-luokkien BMW:llä viime syksynä sekä lukemattomia kierroksia X-r’cer-simulaattorilla. Tärkeä osa valmistautumista oli myös helmikuussa ajettu neljän osakilpailun Asian Lemans -sarja. Kaikki tämä on kuitenkin ollut vasta harjoitusta itse päätavoitteeseen, NLS-sarjaan. Työkaluna Trogenilla on väkevä, V8-moottorinen ja lähes 600 hevosvoimainen GT3-luokan BMW M6.

Tavoite on asetettu, nyt haetaan kokemusta ja puhdasta kilpailua. – Paras auto millä olen koskaan ajanut. BMW on kooltaan iso, siinä on paljon siipeä, kova pito, eikä voima lopu. Se on tosi hyvä ja vakaa ajettava; koppiauto jossa on vähän formulan ominaisuuksia. Näissä ensimmäisissä kisoissa on kuulemma paljon tapahtumia, joten toivon saavani puhtaan kisan. Haetaan kokemusta ja koitetaan saada hyvä aloitus sarjaan. Siellä todellakin saattaa olla lunta tai jäätä, joten tarkkana on oltava, Trogen ennakoi.

Kilpailu Saksan Nürburgringin radalla ajetaan lauantaina 27.3. ja sitä voit mahdollisesti seurata suorana lähetyksenä. Ilmoitamme osoitteen kisan alla. Myös Trogenin sosiaalinen media on ajan hermolla koko viikonlopun ajan.

Sarjan kotisivut: www.nuerburgring-langstrecken-serie.de

Trogenin Facebook: www.facebook.com/smtrogen

TULEVAT KILPAILUT 2021

Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS) – Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3

27.03. Race 1
17.04. Race 2
01.05. Race 3
26.06. Race 4
10.07. Race 5
11.07. Race 6
11.09. Race 7
25.09. Race 8
09.10. Race 9

Teksti: Toni Lönnroos / Sami-Matti Trogenin tiedotus
Kuva: Tero Turunen