Kauhavalainen Anssi Valkonen lähtee mukaan rallin SM-sarjaan kaudella 2022. Autona on SM1-luokan Skoda Fabia R5. Kartanlukijana jatkaa lapualainen Jani Pohto. Valkonen ja Pohto tiedetään viime vuosilta kärkikahinoista F-cupin nuottiluokassa.

Kesällä tehdyn autokaupan seurauksena tehtiin päätös siirtyä nelivetoisella SM- sarjaan. Skoda on vuoden 2017 mallia ja ollut viimeksi Ari-Pekka Koiviston käytössä. -Tällä yksilöllä on kilpailtu aika vähän. Autokauppa Ari-Pekka Kiviston kanssa alkoi, kun myin hänelle F-ryhmän BMW:n. Hän tarjosi myöhemmin Skodaa ja tässä ollaan, AL-Härmää edustava Valkonen toteaa. Valkosen ja Pohdon yhteistyö ralliautossa alkoi 2014. Luokkakaverit seiskaluokalta ovat opetelleet ja kehittäneet nuottien tekemistä sekä sen lukemista vuosien aikana. -Eipä olisi vuonna 2014 uskonut, että pikkupojan unelma toteutuu ja saan ajaa huippu autolla. Moni asia vaan on loksahtanut pitkään mukana olleiden ja uusienkin yhteistyökumppaneiden kanssa kohdalleen, Valkonen kiittää nöyränä. Lapuan UA:ta edustava Jani Pohto on myös innoissaan mukana. -Olemme molemmat tehneet omia virheitä nuotin opiskelussa. Kemiat toimivat kilpurin kabiinissa ja kehitystä on tapahtunut, Pohto tilittää Valkosen nyökätessä vierellä.

Hyppy tuntemattomaan

Valkonen toteaa, että F-cupin sarjassa he olivat hyvänä päivänä voittotaistelussa mukana. Tulevalla kaudella SM-sarjassa tilanne on toinen. -Se on hyppy tuntemattomaan, kuvailee Valkonen tulevaa. -Mutta pitäähän tavoitteita olla ja asetan tavoitteen viiden joukkoon kauden puoleen väliin mennessä, hän tarkentaa. Valkonen ja Pohto ovat treenanneet Skodalla pari kertaa heinäkuun jälkeen. Valkonen ajoi joulukuun alussa kolmen päivän testit Ranualla, Posiolla ja Rovaniemellä. Tiimin vakio huoltomiehinä jatkavat Vesa Matti Luoma, Juho Peltonen, Markus Peltonen ja Ari Luoma. -Olemme SM-kisoissa Printsportin varikkoteltassa omalla huoltoporukalla. Olemme käyneet Lievestuoreella oppimassa Skodan huoltoa Printsportin tiloissa, Anssi Valkonen kertoo.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala