Helsingin Moottorikerho juhlii 100-vuotista taivaltaan vuonna 2022 ja Suomen vanhin moottoripyöräkerho aloittaa juhlavuotensa perinteisen Päijänteen Ympäriajon järjestelyillä. Tänä vuonna kilpailussa nähdään myös yksi merkittävä uudistus.

86. Päijänteen ympäriajo kaasutellaan 19.–20. maaliskuuta. Legendaarisessa kilpailussa nähdään juhlavuoden kunniaksi myös uudistuksia, joista näkyvin on kilpailun uusi lähtöpaikka. Uutena lähtöpaikkana toimii Asikkalan kunnassa sijaitseva Vääksy.

Kilpailukeskuksena toimii Hotelli Tallukka, josta kilpailijat starttaavat reitille lauantaina ja palaavat samaan paikkaan myös yötauolle. Uudistuksen myötä päivän ensimmäinen ja viimeinen maastokoe ajetaan Vesivehmaalla. Kilpailijoitten lauantaipäivästä muodostuu entistäkin haastavampi, kun matkaa taivalletaan illan viimeisille tunneille asti. Sunnuntaiaamuna kilpailijoitten taival jatkuu Vääksystä kohti Vantaan Vauhtikeskuksessa sijaitsevaa maalia. Koko kilpailun pituus on noin 720 km. Maastokokeiden osuus on 216 km, joista puolet ajetaan lauantaina ja puolet sunnuntaina.

Kilpailun suurimpana voittajasuosikkina voitaneen pitää jämsäläistä Eemil Pohjolaa, joka on vienyt yleiskilpailun voiton kahdessa edellisessä kilpailussa ja omaa näin ollen kaksi kiinnitystä Päijänne-kilpeen. Himoitun Päijänne-kilven saa omakseen kolmella voitolla. Pohjolan haastajaksi on jo ilmoittautunut Antti Hänninen, joka ajoi tänä vuonna kilpailussa toiseksi. Ensi keväänä Päitsillä nähdään mukana myös vanhoja legendaarisia moottoripyörämerkkejä, kun Jawa ja Triumph tekevät paluun kilpailuun.

Vuoden 2022 juhlakilpailussa on mukana myös Trophy-reitti jonka ajavat Kunto-, Pariajo-, Naiset, Classic ja V70-luokkaan osallistuvat kuljettajat. Trophy-reitin maali on vuoden 2021 kilpailun tapaan Jämsässä, mutta nämä luokat ajavat myös Jämsän jälkeen olevia osuuksia ja palaavat niiden jälkeen Jämsään.

Keväinen Päijänteen Ympäriajo on säilyttänyt suosionsa kilpailijoitten ja harrastajien keskuudessa. Se on Suomen tunnetuin endurokilpailu, kansan suulla jonkinlainen ”enduromiehen pyhiinvaellus” ja tärkeä osa Helsingin Moottorikerhon sadan vuoden historiaa.

Kilpailuinfo: 86. Päijänteen ympäriajo 19.-20.3.2022

Luokat:
– SM-luokat: E1 (A1, B1) , E2 (A2, B2), E3 (A3, B3) ja U20
– Kansalliset luokat: C16, C21, C40, V40, V50, V60, V70, K, Naiset, Classic (1992 ja vanhemmat), pariajo

Reitti:
– Lauantai 19.3.2022
Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola-Asikkala
– V70, K, pariajo, D ja Classic ajavat Trophy-kilpailun reitin:
Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä
pituus n. 200 km.

Lähtöpaikka: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, 17200 Vääksy.
Ensimmäinen kilpailija lähtee liikkeelle klo 8.01 ja ns. kuuma ryhmä lähes heti perään. Viimeisenä matkaan lähtevät Classic-, Kunto-, Naiset- ja Pariajo-luokat. V70, K, pariajo, D ja Classic ajavat Trophy-kilpailun reitin ja heidän kilpailunsa päättyy Jämsään n. klo 15.30.
Yötauko: Kokoushotelli Tallukka, Tallukantie 1, 17200 Vääksy. Kärki saapuu yötauon huoltoon n. klo 21.30 alkaen.

– Sunnuntai 20.3.2022
Asikkala-Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Vantaa

Lähtö: Ensimmäinen kilpailija lähtee Vääksystä aamulla klo 8.01.
Maali: Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, 01530 Vantaa. Kärki on maalissa sunnuntaina noin klo 17.

Kilpailuinfo, lähtöluettelo, tulospalvelu, tiedotteet yms.:
www.paijanne-enduro.fi