Lapin Moottorikelkkailijoiden Tero Lokka vei moottorikelkkailuenduron Suomen mestaruuden SM Pro -sarjassa. Kerhojoukkueiden Suomen mestaruus meni Tuupovaaran Moottorikerhon tiimille.

Moottorikelkkailuenduron Suomen mestaruudet ja sarjamestaruudet ovat nyt selvillä, kun kelkkailun kisakausi julistettiin alkuviikosta päättyneeksi. Kauden päätöskilpailu, kaksipäiväinen Kemijärven Giant, piti järjestää tulevana viikonloppuna, mutta koronatilanteen tuomien haasteiden tähden kilpailu jouduttiin perumaan. – Juuri nyt toki harmittaa, kun päätöskisa peruuntui, sillä olin odottanut Giantia todella paljon. Toisaalta täytyy olla tyytyväinen, kun näin monta kilpailua saatiin järjestettyä näinä haastavina aikoina, SM Pro -sarjan voittoon ajanut Lokka pohdiskelee ja kiittelee kisajärjestäjiä.

Talven aikana ajettiin kaksi endurokilpailua, ja srintissä kilpailtiin yhteensä kolmena viikonloppuna. – Onhan se hienoa voittaa mestaruus etenkin, kun tämä on minulle endurossa ensimmäinen. Tämän eteen on tullut tehtyä kovasti työtä, joten on mukava huomata, että se tuottaa tulosta. 39-vuotias Lokka ei vielä osaa sanoa, jatkaako kilpailemista ensi kaudella. – Nyt täytyy varmaan vedellä vähän henkeä rauhassa ja miettiä ensi vuoden kuvioita. Nälkää kyllä jäi vielä…

SM Pro -sarjan toiseksi sijoittui Läntisen Keski-Suomen Moottorikelkkailijoita edustava Juho Jurvanen ja kolmanneksi Keski-Karjalan Moottorikelkkailijoiden Joni Juvonen. Viime viikonloppuna Kuusamon endurokilpailun yhteydessä kilpailtiin myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruuksista. Voiton vei Tuupovaaran Moottorikelkkailijoiden tiimi, johon kuuluivat Tuomo Forsell, Tom Forsell sekä Petja Vuojärvi. – Oli hieno kisa kaikin puolin, ja Pätsin Artolle erityiskiitos komeasta reitin rakentamisesta, kommentoi kelkkaenduron konkari Tuomo Forsell. – Kerhojoukkuevoitto oli hieno saavutus, ja se vaatii aina koko joukkueelta täydellistä suoritusta. Mukana oli myös muita tosi kovia joukkueita, mutta meillä oli vain loistava päivä joukkueena.

Tuomon poika Tom on niin ikään hyvillä mielin viikonlopun saavutuksesta. – Hieman joutui ponnistelemaan loppuunajetulla telamatolla, koska suti niin paljon, että meinasi bensa loppua ennen viimeisen ek:n maalia. Joukkuevoittosta olen erittäin iloinen. Tämä on varmaan ainut mahdollisuus ajaa isän kanssa samalle sijalle.

Vuojärvi toteaa, että kerhojoukkuevoitto on iso asia koko kerholle. – Tulemme juhlimaan sitä isolla porukalla, kunhan olosuhteet vaan antavat myöten. Tuupovaaran Moottorikerho omistaa Suomen mestaruuden pitkäaikaisen aktiivisen kelkkamiehen Matti Juvosen muistolle, Vuojärvi päättää.

Kerhojoukkueiden SM:ien toiseksi sijoittui Arctic Race Rovaniemi ry:n tiimi, johon kuuluivat Janne Nurminen, Ville Ylianttila sekä Tommi Haavikko. Kolmanneksi sijoittuivat Kuusamon Moottorikelkkailijoiden Riku Nikka, Juhana Rajala sekä Ahti Kolehmainen.

Suomen Moottorikelkkailijat ry:n (SMK ry) puheenjohtaja Hannu Yli-Huumo kiittää SMK ry:n sekä yhteistyöseurojen puolesta kuluneesta kaudesta. – Kausi 2021 oli haastava, ja koko ajan sai olla varpaillaan koronan tuomien haasteiden edessä, Yli-Huumo toteaa. – Haluan todella kiittää kaudesta kisanjärjestäjiä, talkoolaisia yhteistyökumppaneita, kilpailijoita ja myös SMK ry:n hallitusta siitä, että pystyimme kaikesta huolimatta ajamaan ihan hyvän kilpailukauden. Giantin peruminen kauden päätöskilpailuna tietenkin harmittaa, mutta on syytä olla tyytyväisiä tähän, mitä saavutimme.

Sprinttikilpailuiden järjestävinä seuroina toimivat tällä kaudella Kainuun Moottorikerho, Arctic Race Rovaniemi ja Kouheron Kelkkailijat. Endurokilpailuiden järjestävinä seuroina toimivat Lieksan Moottorikerho ja Kuusamon Kelkkailijat. Kemijärven Moottorikerho teki kaikkensa kauden päätöskilpailun järjestämiseksi ja pyrkii ensi vuonna pitämään Giantin uudestaan ja juhlistamaan silloin kilpailun 30-vuotista taivalta.

SMK ry toimii kelkkaharrastajien etujärjestönä ja sen tavoitteena on edistää niin vapaa-ajan kelkkailijoiden kuin myös kilpailijoitten harrastusmahdollisuuksia sekä edesauttaa harrastuksen näkyvyyttä sekä tunnettavuutta.

SMK:n tukijoita tällä kaudella ovat Leväsen huoltamo laiturit ay, Kone ja tarvike Mika Leppänen Oy, Jukotech Oy (Konepalvelu.fi), Purkupiha Oy, Hyvinkään Konetalo Oy, BRP Finland Oy sekä Polaris Finland Oy.

Enduron SM- ja muut sarjatulokset
Kerhojoukkueiden SM-tulokset löytyvät täältä
Kauden kaikki kilpailutulokset löytyvät täältä