Joonas Keskiaho ja Topi Posti jatkoivat tiukkaa keskinäistä taistelua Oulun Stadion Snowcrossin toisena kilpailupäivänä. Keskiaho selvitti Pro-luokan alkuerät täysillä pisteillä eli saaliina oli kolme vakuuttavaa voittoa. Ainostaan pisteen vähemmän keräsivät edellispäivän voittaja Topi Posti ja vähitellen vauhtiaan parantanut Mikko Osmo.

Pro-luokan alkuerästartti

Finaalissa Posti otti huippustartin, mutta Keskiaho pysyi kannassa. Välillä Keskiaho kävi kolkuttelemassa lähes rinnalla, mutta Posti ei kuitenkaan tehnyt pahoja virheitä. Ehkä hieman yllättäenkin Posti päihitti Keskiahon. Miika Lammi piti kiinni kolmospaikasta startista maaliin. Jere Tynkkynen oli neljäs. Matti Reinikainen nousi alkumatkasta viidenneksi. – Äänet kuulu takaa koko ajan, niin tiesin, että Joonas tulee ihan takana. Täyty vaan yrittää mennä mahdollisimman lujaa. Yhdessä välissä kelkasta hävisi jarrut, mutta onneksi ne alkoi toimimaan hetken päästä. Mahtava viikonloppu. Minulla ei ollut ensin edes tarkoitus tulla tänne, mutta Kokkolassa minut houkuteltiin tänne, Posti kertoi finaalin jälkeen. Postin voitto tarkoitti myös sitä, että hän kiilasi Keskiahon ohi viikonlopun kokonaiskisan eli Bothnia Cupin voittoon. Keskiaho oli toinen ja Lammi kolmas.

Topi Posti

Dominator-kisassa finaaliin selvisivät Juuso Loukko ja Mikko Osmo sekä Keskiaho. Loukko yllätti ulkokautta, kun Keskiahon ja Osmon vauhti hidastui ensimmäisen mutkan sisäreunaan. Toiselle kierrokselle lähdettäessä Keskiaho ajautui ulos radalta ja joutui tyytymään kolmostilaan. Loukko ajoi ruutulipulle voittajana.

Pro Lite-luokassa Pukkilan Markus Roine hallitsi tapahtumia. Oulun Mikko Väätäjä aloitti toisena, mutta joutui taipumaan Ruotsin Jim Eliassonille. Sport-luokassa Rovaniemen Tero Kuivalainen ajoi kärkipaikalla startista maaliin.

Junior 11-14 -luokkaa hallitsi Rovaniemen Vertti Kaihua. Naisissa nopein oli Noora Nummijoki.

Stadion Snowcross Oulu

Kuvagalleria