Moottorikelkkailun snowcrossin maailmanmestaruuskilpailu järjestetään Rovaniemellä tällä viikolla. Suomalaisodotukset ovat aina kirkkaimmassa mitalissa saakka maailman huippujen joukossa. Samassa yhteydessä taistellaan myös Euroopan mestaruudesta sekä naisten maailman cup -menestyksestä.

Snowcrossin kansainvälinen arvokilpailu käynnistyy perjantaina harjoituksilla ja karsinnalla. Varsinainen kilpailupäivä on lauantai, jolloin niin maailmanmestaruus, Euroopan mestaruus kuin naisten maailman cup ratkaistaan luokkakohtaisesti kahden kilpaerän yhteistulosten perusteella. – Kisasta tulee todella kovatasoinen ja mikä hienointa, meillä on heittää suomalaiskuskeja MM-voittotaisteluun ja mitalikamppailuun. Myös EM-luokka on kova, ja mukana on sen verran paljon kuskeja, että heitä pitää karsia finaaliin. Suomalaisodotukset ovat EM:ssäkin kultamitalissa. Naisissa on hieman osallistujapulaa, koska norjalaisia puuttuu lähtölistalta. Luokka on silti mielenkiintoinen, koska nyt uusilla nimillä on mahdollisuus nousta esiin. Myös naisissa suomalaisilla on mahdollisuudet mitaleille, kilpailunjohtaja Tomi Ahmasalo ennakoi.

Plusasteet ja vesisateet ovat ehtineet sulattaa Rovaniemen Mäntyvaaran rata-alueen lumimassoja parin viime viikon aikana, mutta kilpailunjärjestäjät ovat kuljettaneet alueelle uutta lunta niin paljon, että odotuksissa on huikea kilpailu. – Keli lupaa hyvää loppuviikolle ja saamme rakennettua sellaisen radan kuin haluammekin. Yöpakkaset tekevät terää radalle, josta on tulossa näyttävä ja vauhdikas.

Koronaviruspandemia aiheutti MM-kilpailun peruuntumisen viime vuonna Rovaniemellä, mutta tällä kertaa kilpailu voidaan järjestää, ilman yleisöä. Kilpailupaikan piti alun perin olla Ounasvaara, mutta se vaihtui Mäntyvaaran motocrossrata-alueeksi. – On meille kisajärjestäjille sekä snowcrossille yleisestikin äärimmäisen tärkeää, että kisa saadaan nyt järjestettyä. Koronaviruspandemian takia kaksi viimeistä talvea ovat olleet vaikeita Suomessa ja Ruotsissa. Nyt kaikilla on hirveä halu saada arvokisa järjestettyä.

Vaikka katsojat eivät pääse kilpailupaikalle, voi tapahtumia seurata suorana lähetyksenä snowcrossin SM-sarjan videotuotannosta vastaavan MJP-Eventsin YouTube-kanavalla: www.youtube.com/mjpevents

Suorat linkit:
Perjantai 9.4.2021 kello: 12.30
https://youtu.be/37Aa_eT92Ys
Lauantai 10.4.2012 kello: 9.30
https://youtu.be/PEl5p8O_SMs

Kilpaileminen käynnistyy lauantaina kello 11:30 järjestettävien avajaisseremonioiden jälkeen. Kilpaa ajetaan järjestyksessä EM-luokka, naisten maailman cup ja MM-luokka. Välilähtöinä kilpailussa nähdään kansalliset junioriluokat Mini Junior ja Micro Junior.

Rovaniemen MM-kilpailun isäntänä toimii Lapin Moottorikelkkailijat ry.

Teksti ja kuva: sm-snowcross.fi

MM-kisan osallistujat:

FIM SnowCross World Championship
N° Rider Nationality FMN
40 NORUM Oskar SWE SVEMO
21 ÖHMAN Adam SWE SVEMO
27 NÅRSA Petter SWE SVEMO
259 STENBERG John SWE SVEMO
30 JOHANSSON Lukas SWE SVEMO
68 OGEMAR Marcus SWE SVEMO
339 ENGLUND Oskar SWE SVEMO
58 JOHANSSON Axel SWE SVEMO
61 HANSSON Emil SWE SVEMO
77 LUNDEN Robert NOR NMF
200 ISHOEL Elias NOR NMF
610 HOLM Kristoffer NOR NMF
307 BACHER Elias AUT AMF
112 HIETALAHTI Jarno FIN SML
34 HAAPAMÄKI Juha FIN SML
463 OSMO Mikko FIN SML
722 KESKIAHO Joonas FIN SML
168 PUHAKKA Pieti FIN SML
10 LAMMI Miika FIN SML
128 PIHLAJA Aki FIN SML

FIM Women’s SnowCross World Cup
N° Rider Nationality FMN
14 ARNESSON Thea SWE SVEMO
82 ARNESSON Hilda SWE SVEMO
96 ÖHMAN Hilda SWE SVEMO
23 JOHANSSON Matilda SWE SVEMO
115 LUNDSTRÖM Jenny SWE SVEMO
22 HIIVALA Minna FIN SML
789 NEVALAINEN Mila FIN SML
41 PALOJÄRVI Elina FIN SML
73 NIEMI Laura FIN SML
89 KYLMÄLÄ Taru FIN SML
286 NUMMIJOKI Noora FIN SML
65 VUORELA Jenna FIN SML